Elon Musk začíná sklízet hořké ovoce kvůli akvizici Twitteru

4
Elon Musk začíná sklízet hořké ovoce kvůli akvizici Twitteru
Fotografie: GM
  • Elon Musk definitivně koupil mikroblogovací síť Twitter 27. října
  • Zaplatil za ni 44 miliard dolarů (1,03 bilionu korun)
  • Výrobci automobilů už začínají reagovat

Nejbohatší muž světa Elon Musk si před necelým měsícem přidal do porftólia úspěšnou globální síť Twitter, s níž má velkolepé záměry. Údajně z něj chce udělat opět svobodné médium a dát znova hlas těm, kteří byli v minulosti kvůli svým názorům zablokováni. Tomu však zjevně věří mnohem méně lidí a subjektů, než nový majitel doufal, a své účty na této síti ruší čím dál více důležitých osobností ze všech možných oblastí, mj. i automobilového průmyslu. Komentátoři vesměs poukazují na kontroverzní rozhodnutí nahradit dosavadní statutový systém ověřených a významných uživatelů novým, založeným mj. na předplatném. To bohužel smaže jedno z hlavních výhod Twitteru, ale zase by to mohlo Muskovi pomoci novou akvizici, za níž zaplatil nakonec mnohem více, než původně zamýšlel, lépe zmonetizovat. Bude se mu to každopádně hodit.

Reakce na změnu majitele Twitteru totiž přišly vzápětí a nebyly pro Muska příliš povzbudivé. Řada předních manažerů automobilového průmyslu se na této síti buď odmlčela, či rovnou smazala dosavadní obsah nebo celý účet. To by ještě nebylo tak zlé; řada předních automobilových koncernů podle insideevs.com také okamžitě pozastavila placenou inzerci, mezi nimi i celý General Motors, který si údajně není jist bezpečností spravování vlastních dat a strategií v okamžiku, kdy se vlastníkem platformy stal člověk, kterému zároveň patří konkurenční automobilka. Podobný přístup zvolil Volkswagen Group, přičemž automobilka Audi navíc přestala na Twitteru publikovat.

Nikdo z dotyčných subjektů zatím neřekl, že opatření je trvalé, a netušíme, o jaké částky tu řádově jde, nicméně jde o precedens, kterému se postupně přizpůsobují i další firmy z oboru. Uvidíme tedy, kolik automobilek a dalších subjektů nakonec na Twitteru zůstane.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 26. 11. 2022 16:37
Skoda, ze nemam ucet na Twitteru. Hned bych ho take zrusil.
Chudaci zamestnanci Twitteru. Ti musi mit radost…

A vlastne co na tom, ze nekdo zrusi ucet. Zase se mu tam pohrnou novy uzivatele z rad Ruskych trollich farem, teroristickych organizaci, xenofobove a dalsi chudaci, kterym neni jinde doprana svoboda slova.

Ted me napada, ze si tam mozna ten ucet naopak zalozim. Budu tam moci sproste nadavat na Teslu az me zase necim nastve. Neni nad to si nekde kazdy den od plic ulevit, a pri delsich cestach i nekolikrat denne. ;-)
babatko
babatko
> General Motors, který si údajně není jist bezpečností spravování vlastních dat

ktorych dat?
ktore tam verejne publikovali?
alebo ich cisla kreditky, cez ktoru nebodaj nieco na fritteri platili?
Josef L
Josef L
Kdo s čím zachází, s tím také schází aneb to je tak, když někdo neví co s penězi a začne mu hrabat :) 44 mld. USD může zaplatit jenom cvok, co by se za pouhou třetinu dalo udělat dobra na světě.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze