Elon Musk: rozbité okénko při světové premiéře Cybertucku jenom pomohlo

4
Elon Musk: rozbité okénko při světové premiéře Cybertucku jenom pomohlo
Fotografie: Tesla Motors
  • Rozbít okénko při světové premiéře nebylo v plánu
  • Dle slov Muska to však ve finále Cybertrucku pomohlo dostat se do podvědomí
  • Došlo také k vysvětlení, kde s velkou pravděpodobností nastal problém

Možná si ještě pamatujete premiérové odhalení Tesly Cybertruck a také ukázku toho, co všechno vydrží jeho boční okénko. V případě, který se stal, bych měl spíše říci, co „přesně nevydrží“. Pro ty, kteří neví o co šlo, jen připomenu, že Elon Musk se chlubil tím, že okénko je prakticky nerozbitné, ale jakmile do něho byla hozena koule, rozbilo se.

Tesla Cybertruck

Ihned poté se začalo spekulovat, zda to byl od Tesly promyšlený tah, nebo se opravdu jednalo o shodu náhod. Ať to bylo jakkoli, pro Teslu to byla skvělá reklama a o Cybertrucku se psalo prakticky po celém světě. Cybertruck má být dle Tesly prakticky neprůstřelný. I to byl jeden důvod, proč jej nejedna světová redakce označovala jako ideální auto pro apokalypsu.

Jak informuje elektrek.co, od premiéry uplynulo skoro půl roku a Elon Musk se rozpovídal, jak to tenkrát skutečně bylo. „Myslím, že se stalo to, že když Franz (člověk, který na prezentaci mlátil a házel kouli do auta) použil kladivo na dveře, že jsme pravděpodobně trochu více bouchli do jednoho rohu, a to je pravděpodobně to, co způsobilo prasknutí okna,“ řekl Elon Musk. „Pokud první okno nefungovalo, nebojte se, druhé okno bude určitě fungovat. Měli jsme použít okno na druhé straně. Bylo to pro nás trochu překvapivé.“ dodal. Ihned po představení se Elon Musk pochlubil videem ze zákulisí, kde se vše před samotnou prezentací testovalo. Tam vše samozřejmě proběhlo tak, jak mělo.

Cybertruck bude k dispozici ve třech verzích. S jedním, dvěma a třemi motory. Podle jejich počtu dostanete i různě dlouhý dojezd a zrychlen, samozřejmě za jinou cenu. Základní verze startuje na 39 900 dolarech, což je v přepočtu cca 990 tisíc korun. Nejsilnější verze, která využívá tři motory, zrychlí z klidu na 96 km/h za 2,9 sekundy a na jedno nabití má urazit až 800 kilometrů. Auto má vzduchový podvozek už ve standardu a nabíjecí výkon je 250 kW. Do výbavy si můžete pořídit i AutoPilot.

Nedávno Elon Musk, tak jak je jeho zvykem, odpověděl na Twitteru, že Cybertruck zvládne i plout na vodě. Samozřejmě půjde jen o chvilkovou záležitost. Také víme, že novinka od Tesly dostane tepelné čerpadlo jako Model Y a sériová verze nebude tak velká jako představený koncept. Do výroby vstoupí koncem příštího roku v nejsilnější variantě, kterou Tesla označuje jako Tri Motor.

Podívejte se na Teslu Cybertruck přímo z místa dění!

Diskuze ke článku
Jakub
Ten člověk Franz je jen tak mimochodem hlavním designérem...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze