Elektrický kompaktní kombík od Opelu oznámil svou cenu. Do ČR dorazí na podzim

8
Elektrický kompaktní kombík od Opelu oznámil svou cenu. Do ČR dorazí na podzim
Fotografie: Opel
  • Cena na domácím trhu v Německu činí v přepočtu 1,049 milionu Kč
  • Dojezd Astry ST Electric činí okolo 400 km
  • Na českém trhu se vůz objeví na podzim

Na blížícím se veletrhu IAA Mobility v Mnichově se naživo představí plně elektrické kombi od značky Opel a již nyní je známa cena pro domácí trh v Německu. Právě tam odstartuje prodej prvního elektrického kompaktního kombi s logem blesku. Novou Astru Sports Tourer Electric je možné v Německu získat na leasing už za 359 eur měsíčně (v přepočtu 8 664 Kč), základní ceníková cena pak činí 43 490 eur (v přepočtu 1 049 631 Kč), a to včetně DPH. Novinka na jedno nabití ujede až 413 km (dle WLTP) a pohotovostní hmotnost v tomto případě činí 1 760 kilogramů, což je méně než u většiny konkurentů. Nová Astra Sports Tourer Electric je již ve standardní výbavě vybavena mnoha elektronickými pomocníky a komfortními prvky. Patří mezi ně klimatizace, kompletní LED osvětlení nebo plně digitální kokpit Pure Panel se dvěma 10palcovými displeji.

Opel Astra ST Electric

V nejvyšší výbavě GS pak vůz disponuje předními ergonomickými sportovními sedadly s certifikátem AGR. Nechybí ani systém varování před čelní srážkou, jenž obsahuje navíc zařízení pro rozpoznávání dopravních značek a adaptivní tempomat, který dokáže vůz úplně zastavit. Kamera Intelli-Vision se zorným úhlem 360 stupňů zaručuje přehled o celém okolí vozu. Sportovní styling Astry ST Electric ve výbavě GS podtrhují kromě černých krytů vnějších zpětných zrcátek a 18" kol z lehké slitiny i karbonově černá střecha a černé čalounění stropu. Trakční elektromotor má výkon 115 kW/156 k a jeho maximální točivý moment činí 270 Nm. Maximální nejvyšší rychlost je zde elektronicky omezena na hodnotu 170 km/h. V závislosti na osobních preferencích si řidič může vybrat jeden ze třech jízdních režimů: Eco, Normal a Sport.

Energie je uložena v Li-Ion baterii o kapacitě 54 kWh, která vyniká nízkou hmotností. Účinný systém rekuperačního brzdění zajišťuje rekuperaci energie během jízdy. A pokud je třeba baterii dobít z vnějšího zdroje, znamená to jen krátkou zastávku u dobíjecího stojanu: na 80 % své kapacity se baterie vozu nabije u 100kW nabíječky během pouhých cca 30 minut. Kromě toho je plně elektrická Astra Sports Tourer sériově vybavena třífázovou palubní nabíječkou o výkonu 11 kW pro nabíjení z domácí sítě. Na přání montovaný systém Intelli-Drive 2.0 integruje řadu elektronických asistentů a poprvé je kombinuje s poloautomatickým systémem jízdy v pruzích a inteligentním adaptivním asistentem. Pokud je zamýšlený jízdní pruh volný, asistent malými pohyby volantu navede Astru Sports Tourer Electric do požadovaného jízdního pruhu.

Kromě senzorů využívá systém Intelli-Drive 2.0 také informace z okolních sítí. Komfort a bezpečnost zejména anočních jízdy zvyšují také LED matrixové adaptivní světlomety Intelli-Lux LED Pixel Light s celkem 168 LED elementy. Aby Opel zákazníkům usnadnil výběr výbav, připravil pro Astru Sports Tourer Electric praktické sady výbav, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly různým skupinám klientů. Nabídka sahá od technické sady se světlomety Intelli-Lux LED Pixel Light, bezdrátovým nabíjením a střešními ližinami až po sadu Comfort s vyhříváním sedadel i volantu nebo s elektrickým posuvným skleněným střešním oknem, vyhřívaným čelním sklem ThermaTec či bezdotykovým otvíráním víka zavazadlového prostoru.

Technické parametry Opel Astra ST (2023) Electric

Kompletní specifikace
Konstrukcekombi, 4 642 × 1 860 × 1 480 mm, 1 760 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon115 kW, 156 koní, točivý moment: 270 Nm
Baterie54 kWh (50,8 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od1 049 631 Kč
Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
To je vazne vysmech nabizet auto za vice nez milion s baterkou 54kWh, takze realnym dojezdem pod 300km…
Petr Jahoda
Petr Jahoda
Baterie 54 kWh v dnešní době, to je dobrej fór. Se helmuti úplně zbláznili. Jsem zvědavý na prodeje toho vehiklu.
Dini Dini
Dini Dini
Buď je to úplně promyšlený tah nebo jsou tam úplní blbci..si vyber. Jako chápu, že nabízet Astru ICE jako EV vyjde docela levně a navíc to pomůže v boji proti EV, protože je to paskvil, kterej svýho majitele akorát naštve. Anebo jsou fakt úplní blbci a myslí se, že se to bude prodávat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze