Elektrický DS3 Crossback má české ceny. Vejde se pod milion korun

1
 Elektrický DS3 Crossback má české ceny. Vejde se pod milion korun
  • Dojezd na jedno nabití je 320 kilometrů dle WLTP
  • Cena startuje na částce 995 000 Kč
  • Záruka na baterii je 8 let, případně 160 tisíc ujetých kilometrů

DS brzy uvede svůj elektromobil na český trh. Půjde o DS3 Crossback E-Tense, který si můžete pořídit od 995 000 Kč ve výbavě So Chic. Vyšší výbavový stupeň Grand Chie se s cenovkou přehoupl přes hranici jednoho milionu korun.

DS 3 Crossback E-TENSE

DS 3 Crossback E-Tense je první 100% elektrický vůz segmentu B-SUV. Model DS 3 Crossback E-Tense je na trhu od roku 2019. Elektrická verze nabídne matně chromovanou masku chladiče DS Wings, šedočernou mřížku sání, podpis E-Tense a také specifický zadní nárazník. V nabídce jsou 18" hliníková kola Kyoto a nový odstín karoserie Cristal Pearl.

DS 3 Crossback E-Tense poskytuje díky svým rozměrům pět plnohodnotných míst, délka vozu je 412 cm, objem zavazadlového prostoru zůstává 350 litrů, patří tak mezi nejlepší ve své třídě. Dojezd 320 kilometrů podle normy WLTP je maximalizován díky zkušenostem získaným ve Formuli E, pokud jde o regenerativní brzdění a použití tepelného čerpadla. Přispívá k němu rovněž řešení vytápění a udržování baterie na optimální provozní teplotě, a to i za chladného počasí.

DS 3 Crossback E-Tense s motorem o výkonu 100 kW a 260 Nm točivého momentu nabijete z domácího wallboxu za 5 hodin. Při využití rychlonabíjecí stanice o výkonu 100 kW jde o 30 minut. Baterie má kapacitu 50 kWh a vztahuje se na ni záruka 8 let, případně 160 tisíc ujetých kilometrů.