Elektrická koloběžka, kterou není potřeba nabíjet. To je model S80

3
Elektrická koloběžka, kterou není potřeba nabíjet. To je model S80
Fotografie: Solar Scooter
  • Elektrická koloběžka Solar Scooter S80 má dojezd okolo 30 km
  • Hlavní předností jsou dva solární panely
  • Nechybí GPS navigace a systém proti odcizení

Elektrické koloběžky jsou vhodnou alternativou k pohybu ve městech, jenže s jejich používáním je nutné myslet na časté nabíjení a hlídat dojezd. Nyní to ale vypadá, že na trh se brzy dostane stroj, který právě toto vyřeší. Čínská skupina Jiangsu Snail Zhixing Technology totiž vyvinula nový typ elektrické koloběžky, jejíž hlavní předností je nabíjení skrze solární panely. Stroj se poprvé ukázal na letošním ročníku výstavy Eurobike, který se konal v německém Frankfurtu. Model nese označení S80 a jeho základní výbavou jsou dva solární panely o stejné velikosti. Jeden je integrovaný do krku řídítek, druhý je pak ve vrchní části podlahy stroje.

Solar Scooter

Baterie elektrické koloběžky Solar Scooter S80 disponuje kapacitou 468 Wh a její plné nabití by mělo při slunečném dni trvat maximálně 14 hodin. I při polovině kapacity baterie by model S80 měl ujet okolo 15 km. Rychlost je kvůli evropským předpisům elektronicky omezena na 25 km/h a o pohon se zde stará motor s výkonem 350 W, který posílá sílu na zadní kolo. Zajímavostí je celkem bohatá výbava, která obsahuje například GPS navigaci včetně lokátoru, ochranný systém proti odcizení či směrovky. Novinka se nejspíše dostane do sériové výroby a dorazit má taktéž na americký trh. Právě tam bude stát 1 400 dolarů (30 tisíc Kč).

Diskuze ke článku
Kryštof Dostál
Kryštof Dostál
Obludnost která neuspěje. Kdo nechá svoji koloběžku venku? Ani u služeb sdílení moc využitelnosti nevidím. Panel bude první věc která bude rozbitá
Jan Tleskač
Jan Tleskač
Bude to mít znatelný odpor vzduchu, a za mokra na tom budou klouzat nohy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze