Eco Rally Praha se pojede v rámci e-Salonu

Eco Rally Praha se pojede v rámci e-Salonu
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Český pohár v eco-rally bude pokračovat Eco Rally Praha 10. až 11. 11. 2023
  • Soutěž se pojede v rámci e-Salonu, veletrhu čisté mobility
  • Účastníci se mohou těšit na doprovodný program

V rámci pražského e-Salonu se letos poprvé pojede soutěž Phoenix Contact Česká Trophy v EcoRally. Tato rallye pravidelnosti vozů s alternativními druhy pohonu je zapsána v kalendáři Autoklubu ČR jako Národní šampionát. V seriálu nechybí stále populárnější ekologické automobily jezdící na vodík, elektřinu či kombinující hybridní technologie pohonu.

Eco Rally Praha a spojení s e-Salonem

Díky velké podpoře organizátorů e-Salonu se můžete těšit na velkolepé zázemí v hale číslo 5 s možností prohlídky novinek vystavených na veletrhu. Soutěž odstartuje těsně před zavíračkou veletrhu velmi náročnou páteční noční etapou, která závodníky provede dějinami české kotliny nejen v Praze. V tento den startovní posádky absolvují administrativní i technickou přejímku, večeři a přípravu na samotný závod. Druhý den je start plánován při otevření bran veletrhu a opět se posádky vydají poznávat krásy bohaté historie Česka. Do cíle dorazí v sobotu lehce po obědě, který na ně samozřejmě počká. Následovat bude slavnostní vyhlášení přímo v prostorách veletrhu e-Salon. Rally je otevřena všem, kdo vlastní řidičský průkaz. O vítězi však nerozhodne rychlost, ale úspornost, přesnost a bezpečnost jízdy.

Trasa povede okolo spousty zajímavých míst

Jako bonus navíc pro zájemce přidáváme pár lákadel přímo z trati. Páteční trasa bude měřit okolo 220 km, během nichž zavítáte do okolí zámku Veltrusy, zříceniny hradu Okoř, uctíte památku v Lidicích, budete míjet menší zoo, mezinárodní letiště, novorenesanční vilu označovanou jako zámek Vinice nebo hrad Křivoklát. V neděli si pro posádky organizátoři připravili trať dlouhou okolo 160 km, během ní pojedou okolo zajímavostí, jako je armádní letiště, most Šmejkalka, zámek Berchtold či bývalá židovská synagoga. Perličkou je návštěva u kocoura Mikeše. Přihlásit se na start jedné ze dvou soutěží můžete v termínu od 2. do 30. října 2023 přímo na webových stránkách v sekci přihlášky. Každý přihlášený navíc obdrží 4 volné vstupenky navíc pro své partnery či podporovatele.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze