Druhá generace Tesly Roadster nabídne zajímavý prvek. Prý bude i létat

2
Druhá generace Tesly Roadster nabídne zajímavý prvek. Prý bude i létat
Fotografie: Tesla
  • Druhá generace modelu Roadster nabídne šokující zrychlení
  • Součástí výbavy bude i vyklápějící se registrační značka

Na novou generaci supersportovní Tesly Roadster se těší spousta fanoušků této americké značky. Podle nejnovějšího vyjádření, se kterým přichází insideevs.com, to nyní vypadá, že druhá generace elektromobilu bude učiněnou raketou. Kromě slibovaného zrychlení z 0 na 100 km/h v čase pod dvě sekundy by měla umět další generace Tesly Roadster tak trošku létat. Jak je to myšleno? To ví jen Elon Musk, který právě takovou informaci pustil mezi širokou veřejnost.

U plně elektrické novinky máme očekávat dojezd na hranici 1 000 km a podle Muska další generace Roadsteru dostane vyklápěcí registrační značku. Po jejím vyklopení se prý naskytne dodatečný prostor na masivní výdech vzduchu. Možná i díky tomu by měl americký elektromobil nabízet výše uvedené brutální zrychlení. Otázkou je maximální nejvyšší rychlost a taktéž hmotnost vozu, která by měla být o dost nižší než v případě nedávno představené omlazené Tesly Model S. Podle všeho se tak můžeme těšit na hypersport, který zatopí pod kotlem všem konkurenčním značkám.


Technické parametry Tesla Roadster (2020)

Kompletní specifikace
Konstrukcekupé, ? × ? × ? mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon1 400 koní, točivý moment: 1 000 Nm
Baterie200 kWh
Nabíjení
Spotřeba?
Cena od
Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Toto je 2 roky stará zpráva, jen to někdo nedávno oprášil a všichni jsou z toho na větvi. Jen to ukazuje, jak strašně dlouho se na Roadster čeká, lidé už zapomínají, co o něm bylo vysloveno...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze