Deutsche Bahn dostane nové elektrické rychlovlaky od Siemensu. Pojedou 300 km/h

Deutsche Bahn dostane nové elektrické rychlovlaky od Siemensu. Pojedou 300 km/h
Fotografie: Siemens
  • Bude se jednat o vlaky s délkou maximálně 400 metrů
  • Vlakové vozy stanoví nové standardy v oblasti energetické účinnosti

Společnost Deutsche Bahn AG (DB) uzavřela na základě výběrového řízení partnerství se společností Siemens Mobility pro vývoj vozidel dálkové železniční dopravy. V první polovině roku 2023 budou obě společnosti spolupracovat na vývoji vize vysokorychlostního vozidla nové generace. Po dokončení tvorby koncepce se očekává, že ve druhé polovině roku 2023 bude následovat další výběrové řízení na vývoj, stavbu a certifikaci nového vozového parku. Rychlovlaky budou mít v Německu stále důležitější pozici. Díky holistickému přístupu tohoto partnerství budou specifické potřeby provozovatele i cestujících sladěny s nejmodernějšími technologiemi.

To pomůže podpořit nové nápady, díky nimž bude cestování po železnici atraktivnější, pohodlnější a komfortnější. Nová generace vozidel podstatným způsobem přispěje ke splnění deklarovaného cíle společnosti Deutsche Bahn – zdvojnásobení počtu cestujících využívajících dálkovou železniční dopravu do roku 2030. K dosažení tohoto cíle DB sází na jednopodlažní vozidla s délkou maximálně 400 metrů, s kapacitou přibližně 950 míst k sezení a s maximální rychlostí minimálně 300 km/h. Kromě vyššího komfortu pro cestující mají nová vozidla také stanovit nové standardy v oblasti energetické účinnosti a technické dostupnosti.

Společnost Siemens Mobility je lídrem v oboru jednopodlažních vysokorychlostních vozidel. Po celém světě je již v provozu více než 1 000 vozidel Siemens založených na vysokorychlostní platformě Velaro.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze