Deštník schovaný v „elektrickém výfuku“? Motorka BMW CE 02 x Vagabund je unikát

Deštník schovaný v „elektrickém výfuku“? Motorka BMW CE 02 x Vagabund je unikát
Fotografie: BMW
  • Zakázkovou motorku s elektrickým pohonem vytvořilo BMW Motorrad Austria v Salcburku s Design & Makers Studio Vagabund ve Štýrském Hradci
  • Míří na mladé a zaujme designovými prvky, jako je prostor s páskou na držení skateboardu

BMW v tiskové zprávě upozornilo na specifickou stavbu založenou na základě elektrické motorky BMW CE 02, o níž si můžete více přečíst v našem dřívějším článku. Ve spolupráci s BMW Motorrad Austria v Salcburku totiž vytvořilo Design & Makers Studio Vagabund ve Štýrském Hradci BMW CE 02 x Vagabund – stylový eParkourer na bázi BMW CE 02 určený pro městské oblasti.

Když jsme na BMW Motorrad Days poprvé viděli CE 02, okamžitě jsme se do něj zamilovali. Protože my ve Vagabundu se vždy snažíme prorazit na novou půdu a reinterpretovat stávající produkty po svém, celkový design CE 02 nám prostě ‚sedl‘. V tomto projektu bychom celkový designový přístup definovali jako ‚retro-budoucnost‘. Snažili jsme se zkombinovat velmi futuristický původní design s určitými retro vibracemi, a dát tak pozorovateli pocit důvěrné známosti,“ vysvětluje filozofii projektu Paul Brauchart, zakladatel a jednatel společnosti Vagabund Moto GmbH.

Futuristický design i retro nálada

Motocykl postavený na zakázku je unikátní jak futuristickým designem, tak různými funkčními „retro“ prvky. Mezi ty nejzajímavější patří vestavba audiosystému „OB-4 Magic Radio“ od společnosti Teenage Engineering nebo „elektrický výfuk“, jenž je nejen vizuálním zvýrazněním, ale také prostorem pro uschování deštníku. Mladí, na něž elektrická motorka míří, ale ocení i další designové prvky, jako je prostor s páskou na držení skateboardu.

BMW CE 02 x Vagabund

BMW Motorrad společně s Design & Makers Studio Vagabund vytvořilo k motocyklu i 3,6 metru vysoký poutač, jenž je navržený jako obal výrobku. Ten je součástí celého konceptu a vidět jej můžete na fotografii výše.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze