Designový skvost. Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake nás skoro rozplakal

Designový skvost. Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake nás skoro rozplakal
  • Do prodeje půjde celkem 325 kusů v různých karosářských variantách
  • Pod kapotou bohužel nebude elektromotor, ale benzinový dvanáctiválec
  • Oficiální ceny nejsou známé

Občas se stačí podívat na nějakou fotografii a nemáte moc daleko od toho, abyste se zamilovali. A v našem případě vůbec nemusí jít o ženu. Jeden příklad za všechny je Aston Martin Zagato Shooting Brake.

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting

Pouze 99 exemplářů vznikne ve variantě Shooting Brake, takže pokud o tento skvost na čtyřech kolech stojíte, tak si připravte pořádný balík peněz. Popřípadě byste museli sáhnout po variantě coupé (bude vyrobeno 99 kusů) nebo Volante (též 99 kusů), které jsou rovněž v plánu. Jejich cena však nebude o nic menší, ačkoli oficiální ceny nejsou známé. Celkově vznikne 325 kusů. Výčet doplní ještě 28 modelů.

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Říkáme si, že kromě velkého spalovacího motoru, který bude pod kapotou, by se Zagato mohlo dočkat i elektromotoru. To je však ve hvězdách. Co ve hvězdách není je přítomnost 5,9litrového dvanáctiválce o výkonu 580 koní. Každopádně Aston Martin na svém elektromobilu podle všeho pracuje. Model RapidE měl údajně dostat zelenou, tak se snad brzy dočkáme.

Aston Martin Vanquish Zagato

„Mohli bychom snadno splnit i poptávku po více autech, ale chceme, aby Zagato zůstalo něco zvláštního,“ řekl Marek Reichman, hlavní designér společnosti Aston Martin.

Zdroj: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze