Další elektromobil Volkswagenu z rodiny I.D. má přímo konkurovat Tesle Model X

Další elektromobil Volkswagenu z rodiny I.D. má přímo konkurovat Tesle Model X
  • Volkswagen se chystá představit SUV I.D Lounge na Šanghajském autosalonu v dubnu 2019
  • Předpokládaný dojezd by se mohl pohybovat okolo 500 km

Volkswagen připravuje velkou elektrickou ofenzívu, jejíž součástí budou jak elektrické verze klasických vozů, tak i čistě elektrické vozy řady I.D. Už víme, že se představí dvě varianty SUV I.D. CROZZ, nicméně do roku 2022 si Volkswagen chystá SUV modely rovnou tři. První I.D. CROZZ se objeví v roce 2021. Sportovnější s karosérii ve stylu kupé pak v roce 2022. Tím dalším bude sedmimístné I.D. Lounge. U něj zatím nevíme, jak bude vypadat, nicméně se hovoří o tom, že by mělo jít o sedmimístný vůz, který by měl jít do prodeje v roce 2021.

Bude postaven na platformě MEB, kterou má i dodávka/mikrobus I.D. BUZZ. S ním by měl sdílet i pohonné ústrojí. Těšit se tak můžeme na dvojici elektromotorů, kde se každý bude starat o jednu nápravu. Celkový výkon soustavy by měl dosahovat 275 kW, přičemž každý motor samostatně by měl být schopen vyvinout maximálně 150 kW. Hovoří se také o 111kWh akumulátoru, jenž by měl zajistit akční rádius okolo 500 km.

VW electric beach buggy

Kromě I.D. Lounge přijde na řadu i šestý koncept řady I.D., který bude vycházet z klasické plážové buginy Meyers Manx. Tu společnost vyráběla v 60. letech. Tehdy byla postavena na základech Brouka. Novinka má být odhalena ve druhé polovině roku 2019.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze