Dálkové autobusy FlixBus začnou více myslet na ekologii. Firma plánuje velké změny

Dálkové autobusy FlixBus začnou více myslet na ekologii. Firma plánuje velké změny
Fotografie: FlixMobility
  • V roce 2024 má dorazit první vodíkový autobus
  • Firma se připojila k iniciativě Leaders for Climate Action

Dálkové autobusy se stávají jednou z nejudržitelnějších možností veřejného cestování. Firma FlixBus proto investuje do opatření na snížení emisí a zkouší nové technologie, jako jsou autobusy na bioplyn, elektrobusy a využívat chce také autobusy se solárními panely. Společnost se připojila k iniciativě Leaders for Climate Action – zařadila se tak mezi světoznámé značky zapojené do Týdne Země. Kampaň se zaměřuje na to, jak mohou organizace investovat do planety, a dokonale se tak shoduje s vizí společnosti nabízet udržitelnou a dostupnou mobilitu pro každého. Cílem je investovat do nárazových opatření ke snížení emisí a stanovit nové standardy pro uhlíkově neutrální technologie, a tím vést a proměnit budoucnost mobility pomocí obnovitelných zdrojů energie.

Díky rozsáhlému a modernímu vozovému parku dálkových autobusů poháněných pokročilými dieselovými motory má společnost jedny z nejekologičtějších dopravních prostředků na trhu. Mimo rozmanité portfolio projektů na další snižování emisí, jako jsou autobusy na bioplyn, E-busy a autobusy vybavené solárními panely, se závazku společnosti mohou zúčastnit i přímí spotřebitelé možností kompenzace emisí CO2 pomocí platby poplatku atmosfair. Další důležitý krok v oblasti udržitelné mobility se připravuje ve spolupráci se společnostmi Freudenberg a ZF, bude jím vytvoření první flotily dálkových autobusů na vodíkový pohon.

Dálkový autobus poháněný palivovými články má dorazit na trh v roce 2024. Cílem je vytvořit vysoce výkonný systém palivových článků, který nahradí konvenční dieselový pohon a dosáhne klimatické neutrality v dálkové autobusové dopravě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze