Dacii Spring čeká modernizace, CEO firmy uvedl, že by baterii zkrouhnul na polovinu

Dacii Spring čeká modernizace, CEO firmy uvedl, že by baterii zkrouhnul na polovinu
Fotografie: Dacia
  • Očekává se design více vyjadřující elektrický pohon
  • Zda dojde i k změnám u pohonného ústrojí či baterie, to není v současné době známo

Server AutoCar informoval, že se Dacia Spring do roku 2024 změní. Levný elektromobil mini rozměrů by měl obdržet modernější vzhled, aby se lépe vyrovnal s rostoucí konkurencí, nicméně by se přesto dramaticky od původní verze měnit neměl.

Dacia Spring – test

Čtyřmístný městský vůz, který vychází z modelu Renault Kwid K-ZE, jenž se prodává na čínském trhu, podle šéfa designu značky Dacia Davida Duranda „postrádá trochu modernosti“ a „potřebuje přehodnotit, aby více vyjadřoval elektrický trend“.


Durand současně uvedl, že aktualizovaný Spring se nebude příliš vzdalovat od současného vozu, kterého se od jeho uvedení na trh v roce 2021 prodalo v Evropě 120 000 kusů. „Všimli jsme si, že spousta lidí na předměstích nebo dokonce na venkově má Spring jako druhé auto. Neznamená to, že by Spring byl offroad, ale není to úplně městský vůz,“ dodal.

Spring na první pohled připomíná větší Sandero, avšak pokud se potkají, ukáže se velký rozdíl v jejich proporcích

Je tedy velmi pravděpodobné, že zůstane malým SUV, ale přiblíží se plnohodnotné modelové řadě Dacia tím, že získá nový design kol, barevné varianty a další prvky výbavy. V plánu by dle spekulací mohlo být i osvěžení interiéru, mimo jiné novými technologickými prvky a materiály.

Uvnitř se na žádná zbytečná pozlátka nehraje, použité plasty se ani nesnaží vypadat draze. Odkládacích prostor by mohlo být každopádně více

Zda dojde k nějakým změnám v pohonném ústrojí o výkonu 44 koní nebo u baterie se skromnou kapacitou, ale není jisté. Nicméně generální ředitel společnosti Dacia Denis Le Vot řekl, pravděpodobně s nadsázkou, že kdyby Spring dělali znovu, snížil by kapacitu baterie na polovinu, protože průměrný Spring v Evropě ujede za den jen asi 16 km.

Technické parametry Dacia Spring

Konstrukcehatchback, 3 734 × 1 579 × 1 516 mm, 970 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon33 kW, 45 koní, točivý moment: 125 Nm / 500 ot/min
Baterie26,8 kWh (27,4 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 30 kW, palubní: 6,6 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12 kWh / 100 km, dojezd: 220 km
Cena od511 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze