Continental na CESu ukáže bezdrátové podložky pro nabíjení elektromobilů

Continental na CESu ukáže bezdrátové podložky pro nabíjení elektromobilů
  • Každých 90 sekund má podložka nabít jeden kilometr dojezdu
  • Společnost je známa především svou výrobou pneumatik
  • S bezdrátovým nabíjením si pohrává také Mercedes a BMW

Společnost Continental ukázala novou technologii, která nabíjí elektromobily. Oficiálně ji chce předvést na lednovém veletrhu CES v Las Vegas. Jde o bezdrátové podložky, které mají ulehčit život elektromobilistům.

Continental vize nabíjení

Společnost Continental ukázala bezdrátovou indukční nabíjecí podložku. Ta bude mít senzory, které budou řidiče navigovat na přesné místo, kde může své auto nejrychleji nabít. Společnost Continental říká, že tato technologie dokáže nabít 1kilometrový dojezd za 90 sekund. Jde tedy o 40 kilometrů za hodinu. Řeč je primárně o menších elektromobilech. V případě Tesly Modelu S jistě půjde o delší časový úsek nabíjení.

Nabíjecí podložky by mohly být rozmístěny prakticky kdekoli, tak jak je k vidění na obrázku, tedy u obchodních center, na parkovišti před obchodním domem, před kancelářemi a tak podobně.

Continental, který je znám především svou výrobou pneumatik, už v minulosti své nabíjecí podložky ukázal. Největší výhodu bezdrátových podložek představuje především pohodlnost a také fakt, že se nemusíte špinit o nabíjecí kabely. Otázkou je, jak moc se takové řešení rozšíří a především kdy. Nejde však jenom o Continental. S bezdrátovým nabíjením si pohrávají také automobilky jako Mercedes nebo BMW.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze