Citroën C3 bude postovat obrázky na sociální sítě

Citroën C3 bude postovat obrázky na sociální sítě
Fotografie: Citroën
  • V základní výbavě nechybí například lane assist
  • Můžete si připlatit za vestavěnou on-board kameru
  • Cena začíná na 244 900 korunách

Jako kdyby Francouzi najednou byli Francouzi víc než kdy předtím. Když jsme uviděli C4 Cactus se sebevědomým designem, opravdu nás nenapadlo, že se takto svérázný vzhled přenese na další modely značky. Automobilka má však novou strategii, která má s uvedením již třetí generace Citroënu C3 omladit zákaznickou klientelu. Zároveň by se ale nová C3 měla držet programu Citroën Advanced Comfort. Již podle názvu je patrné, že jde o upřednostnění komfortu před čímkoliv jiným.

Nový Citroën C3 se nabízí ve třech výbavách LIVE, FEEL a SHINE. Již od prvního stupně výbavy nabídne malý hatchback tempomat, asistent pro rozjezd do kopce, asistent Coffee Break Alert, systém rozpoznávání dopravních značek nebo varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu. Další stupně výbavy pak přidávají vyhřívaná sedadla, bezklíčový přístup nebo třeba chytré řešení Airbump chránící boky vozu proti odření.

Úplnou novinkou je unikátní prvek výbavy ConnectedCAM. Jedná se o kameru zabudovanou do zpětného zrcátka s Full HD rozlišením, která je vybavena GPS a 16GB pamětí. Jedná se o zabudovanou on-board kameru, která automaticky nahrává dění před vozem ve 120 stupních. Kamera navíc může být spojená s mobilní aplikací pro smartphone. V případě srážky lze záběry uložit jako důkaz (vůz ukládá 30 vteřin před nárazem a minutu po něm) a pro někoho může být neméně důležitá možnost rovnou sdílet videa a fotografie na sociálních sítích. Díky GPS a aplikaci můžete svůj vůz také jednoduše najít například na parkovišti.

Na francouzském prckovi je jasně vidět touha zaujmout mladší generaci. Vůz můžete mít ve 36 barevných kombinacích, což naplňuje nejnovější trend personalizace. Mimo barvy vozu si můžete navolit také barvu střechy, zpětných zrcátek, polepů na C sloupku nebo ozdobných „čtverečků“ v Airbump. Odvážný design se nám ale líbí a koho už nebaví MINI Cooper, možná je čas se také podívat do země baget a dobrého vína.

Základní výbava začíná na částce 244 900 korun s DPH a další dvě úrovně výbavy jsou odděleny zhruba 30tisícovým rozdílem. Nejlepší výbava s 1,2litrovým benzinovým motorem pak začíná na slušných 309 900 korunách s DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze