Čistý, elegantní a plný displejů. Tak vypadá interiér Porsche Taycan

Čistý, elegantní a plný displejů. Tak vypadá interiér Porsche Taycan
  • Fotografie zachycují celou palubní desku, volant i displej před ním
  • Dojezd vozu má být až 400 kilometrů a nabíjet by se mělo výkonem až 350 kW

Nebojím se říci, že nejočekávanější elektromobil, který letos dorazí na trh, je Porsche Taycan. O elektrickém Porsche se toho napsalo už mnohé. Dokonce i lidé z oblasti motorsportu, kteří měli tu čest se s tímto elektromobilem svézt, říkali, že se máme na co těšit. Unikají už i různé fotografie testovacího prototypu, a to včetně interiéru, který se objevil na taycanforum.com.

Porsche Taycan interiér

Na fotografiích je vidět jak palubní deska, tak i volant. Všimnout si můžeme displeje před volantem, podobně jako to má například Porsche Panamera či Cayenne. Velký displej zakomponovaný do palubní desky se mně osobně například v Porsche Panamera velmi líbil. V Taycanu je však ještě o poznání větší. Co se bude nacházet na středovém tunelu nevíme. Možná se Porsche bude stále držet tlačítek, nebo do Taycanu vloží modernější displej.

Porsche Tacan má nabídnout dojezd přibližně 400 kilometrů. Nejvíce působivý je však 800voltový systém, který představuje přibližně dvojnásobek oproti většině dnešních elektromobilů. Ten by měl umožnit nabíjení teoretickým výkonem až 350 kW. Teoreticky by tak bylo možné dobít automobil na 80 % kapacity za pouhých 15 minut, což rozhodně není k zahození.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze