Čínská Gigafactory údajně postavila prototyp levné kompaktní Tesly

5
Čínská Gigafactory údajně postavila prototyp levné kompaktní Tesly
Fotografie: Tesla
  • O menší Tesle se už nějakou dobu hovoří
  • Oficiální zdroje ovšem zatím mlčí
  • Nyní však přicházejí nadějné informace z Číny

Podle vynašeče informací z Číny jménem 不是郑小康 (Ne Čeng Siao-kchang) už je hotový prototyp zatím nejmenší a nejlevnější Tesly za 25 000 dolarů (537 tisíc korun) a ještě do konce letošního roku se rozeběhne zkušební výroba. Údajně už je naplánována i logistika většiny dílů a právě začíná intenzivní testování. Podle insideevs.com se počítá s názvy Model 2 nebo Model Q.

Jistě, jsou to jen nepotvrzené zvěsti, ovšem zasazené do zcela reálného kontextu a navíc podpořené řadou nepřímých důkazů. Především je 不是郑小康 známý jako obvykle dobře informovaný zdroj, jehož vynesené informace se několikrát později potvrdily. Podle čínských médií navíc Tesla již letos v lednu zahájila posuzování vlivu automobilu za 25 000 USD na životní prostředí. O měsíc později také prezident Tesla China Tom Ču prohlásil, že nový vůz bude kompletně navržen, vyvinut a také vyráběn v Číně, v Gigafactory Shanghai a odtamtud vyvážen do celého světa.


Nic bližšího v tuto chvíli nevíme, ale podle všeho nastává nejvyšší čas, aby Tesla sestoupila do lidovějších segmentů, pokud chce ovládnout světový trh automobilů. Našlápnuto k tomu má v tuto chvíli velmi slušně.

Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Jestli to bude od skicy do posledniho sroubku ciste cinska zalezitost, o to vic nechapu, proc bude tak draha? V porovnani se spalovacim autem, EV je vyrazne mene komplikovane. Postupy a technologie jsou recyklovane. SW se muze pouzit stejny, jen orezany. Nevidim duvod, proc to nemuze stat polovic. Kor v te vyhlasene cinske kvalite.
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Ty nejdůležitější informace jako "jsou to jen nepotvrzené zvěsti" nebo "Nic bližšího v tuto chvíli nevíme" dávejte hned na začátek, ideálně do titulku, a nebudeme ztrácet svůj drahocenný čas čtením spekulací, 😕

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze