Chytrá digitální světla pro Polestar 3 dodá firma ZKW. Mají být čirou dokonalostí

Chytrá digitální světla pro Polestar 3 dodá firma ZKW. Mají být čirou dokonalostí
Fotografie: Polestar
  • Světla spolupracují s přední kamerou
  • LED moduly mají rozlišení 1,3 milionu pixelů

Nový plně elektrický automobil Polestar 3 vyniká minimalistickým a futuristickým designem. K hlavním technologickým prvkům elektrického SUV patří HD LED světlomety, které vyvinula a vyrobila společnost ZKW, specialista na světelné systémy. Moduly předních světel s rozlišením 1,3 megapixelu automaticky přizpůsobují intenzitu, velikost a výšku světelného paprsku aktuálnímu počasí, světelným podmínkám a rychlosti jízdy. Inteligentní systém světlometů navíc zabraňuje oslňování ostatních účastníků silničního provozu. „Systém světlometů Polestar 3 spojuje nejnovější technologie a inovativní funkce do prémiového sériového produktu,“ říká Dr. Wilhelm Steger, generální ředitel skupiny ZKW.

Inovativní technologie „mirrorZ“

Základem špičkových světlometů Polestar 3 je technologie „mirrorZ“ společnosti ZKW, která dokáže díky pohyblivým mikrozrcadlům cíleně ovládat a rozdělovat LED světlo. V kombinaci s přední kamerou systém detekuje protijedoucí vozidla a pomocí technologie Digital Light Processing (DLP) automaticky ztlumí a velmi přesně a plynule zaostří světelný paprsek na místa mezi nimi. To všechno je možné díky výkonným LED modulům s 1,3 milionu pixelů, jejichž světlo usměrňují mikroskopicky malá a elektronicky řízená zrcadla. „Výstražné funkce pomáhají zvyšovat bezpečnost silničního provozu a předcházet nehodám,“ je přesvědčen Dr. Steger.

Polestar a ZKW spolupracují již řadu let. Specialista na světelné systémy z Wieselburgu vybavil už Polestar 2 prémiovými LED světlomety. Osvětlení pro Polestar 3 bylo vyvinuto v závodech ZKW ve Wieselburgu a v čínském městě Ta-lien. Špičkový systém osvětlení se vyrábí v ZKW Ta-lien, zatímco samotný vůz se vyrábí v čínském Čcheng-tu a v Ridgeville v Jižní Karolíně. Elektronika modulu pochází z elektronického závodu ZKW ve Vídeňském Novém Městě.

Technické parametry Polestar 3 LR DualMotor PerformancePack

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 900 × 2 120 × 1 614 mm, ? kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon380 kW, 517 koní, točivý moment: 910 Nm
Baterie111 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 610 km
Cena od
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze