Chcete Teslu Cybertruck? Raději si to rozmyslete. Objevily se nové kupní podmínky

1
Chcete Teslu Cybertruck? Raději si to rozmyslete. Objevily se nové kupní podmínky
Fotografie: Tesla Motors
  • Do jednoho roku je zákaz prodeje vozu
  • Po uplynutí této lhůty je možné vůz prodat opět jen Tesle
  • Provinilcům hrozí soudní žaloba, pokuta a doživotní zákaz koupě vozu

Jelikož je elektrický pick-up od Tesly hodně žhavým zbožím, rozhodla se kalifornská automobilka zásadně upravit podmínky kupní smlouvy. Bližší informace přináší electrek.co a jedná se o velmi efektivní obranu vůči překupníkům. Prvním majitelům Cybertrucků bude zabráněno v dalším prodeji svých vozidel do jednoho roku od převzetí vozu, přičemž kdo pravidlo poruší, automaticky se dočká žaloby ze strany Tesly. Firma si ale určila i další podmínku, která pro změnu platí po uplynutí jednoho roku vlastnictví.

Kdo si koupí Teslu Cybetruck, po roku vlastnictví již vůz půjde prodat. Tesla si ale určila, že chce být výsadně první „osobou“, které Cybertruck zpět prodáte. Pokud pravidlo někdo poruší a vůz nabídne do běžného prodeje, opět přijde žaloba, k čemuž se řadí taktéž pokuta ve výši 50 tisíc dolarů (v přepočtu 1 014 000 Kč) a do konce svého života bude mít dotyčný zákaz koupě nového vozu Tesla. Skoro to až vypadá, že je Cybertruck tak ceněné a exkluzivní zboží, že jeho prodej a přeprodej po roce vlastnictví je prakticky nemožný. Samozřejmě ten, kdo najde velmi dobrý a vážný důvod k prodeji, může kontaktovat vedení Tesly s tím, aby mu udělila výjimku. Je však čistě na automobilce, jak rozhodne a za kolik vůz vlastně vykoupí.

Diskuze ke článku
Denys Khanzhyiev
Denys Khanzhyiev
Naposledy upraveno: 13. 11. 2023 13:14
To mate chybu. Ne "po uplynuti" ale "do uplynuti". Po roce to muzete volne prodat komu chcete, do roka jen samotne tesle, nebo s povolenim tesly nekomu jinemu, pokud tesla odmitne vuz odkoupit. Uplny zakaz prodeje je blbost. To je omezeni vuci spekulantum. Z toho vyplyva ze minimalne rok CT nebude se vyrabet ve velkem mnozstvi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze