Český elektromobil Spartan EV 2.0 se představil v Birminghamu

Český elektromobil Spartan EV 2.0 se představil v Birminghamu
Fotografie: MW Motors
  • Český elektromobil MW Motors Spartan EV 2.0 byl odhalen
  • Jde o off-road s plně elektrickým pohonem
  • K odhalení došlo na výstavě LAMMA v Birminghamu ve Velké Británii

V minulosti jsme psali o elektromobilech Luka EV nebo Spartan EV od českého výrobce MW Motors, který sídlí u Plzně. Jeho modely u nás nejsou tak známé, protože se těší velké oblibě zejména ve Velké Británii. A právě tam se představila druhá generace elektrického off-roadu s názvem Spartan EV, která nese označení 2.0.

Technické parametry MW Motors Spartan EV 2.0 (2024)

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 116 × 1 812 × 2 075 mm, 2 350 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon130 kW, , točivý moment: 1 075 Nm
Baterie61,1 kWh (57,4 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 90 kW, palubní: 9,9 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 24,5 kWh / 100 km, dojezd: 240 km
Cena od

K odhalení nové generace Spartanu došlo na výstavě LAMMA v Birminghamu. Tento tahoun, který utáhne až 3 tuny, není obyčejným autem. Podle výrobce jde o zhmotněné dobrodružství, které už brzy budeme moci zažít na vlastní kůži. Plnohodnotné 4×4 se bez námahy přizpůsobí terénu hluboko v horách i kličkování v městské džungli. Za jeho robustním vzhledem se otočí každý, ať se objevíte kdekoliv. Alespoň tak zní představení výrobce a my doufáme, že si vůz budeme moci také vyzkoušet a přinést vám test.

Dvoumístný Spartan EV 2.0 na to na první pohled nevypadá, ale podle výrobce je vybaven nejnovějšími technologiemi. Překonáte jakýkoliv terén s asistenty pro sjezd z kopce a s uzávěrkami diferenciálu vpředu i vzadu. Je také vybaven rychlonabíjením podle standardu CSS a maximální nabíjecí výkon činí 90 kW. Třífázová palubní nabíječka pak zvládá příjem 9,9 kW a díky V2L si dokonce nabijete i své elektrické příslušenství. Firma MW Motors už připravuje nabíjení V2G, které Spartana EV 2.0 promění v mobilní napájecí centrum pro váš domov na cestách.

Co na Spartan EV 2.0 říkáte? Rádi si přečteme vaše názory v komentářích. Dáváte u off-roadu přednost spartánskému designu, nebo byste uvítali modernější vzhled?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze