Cenově dostupný elektromobil od Volkswagenu již má definitivní podobu

15
Cenově dostupný elektromobil od Volkswagenu již má definitivní podobu
Fotografie: Volkswagen
  • Základní cena vozu má být okolo 25 tisíc eur
  • Finální design je podle představitelů značky ještě lepší než u konceptu ID.2all
  • V roce 2026 dorazí verze GTI a ID.2X

Volkswagen se koncem minulého týdne pochlubil novou informací ohledně chystaného modelu ID.2. Ten má být cenově dostupným elektromobilem a podle electrek.co je jeho design zcela hotový. Údajně i sami představitelé značky říkají, že konečná podoba vypadá ještě lépe než dříve ukázaný koncept ID.2all. Současně má novinka představit směr, kterým se chce Volkswagen v budoucnu vydat. Důležitou předností modelu ID.2 se stane cena, kdy základní provedení má stát okolo 25 000 eur (v přepočtu 628 tisíc Kč). Nízko nastavenou cenovkou chce německý výrobce pokrýt stále větší poptávku po levných a kvalitních elektromobilech.

Konkurencí Volkswagenu ID.2 se stane příští generace Peugeotu e-208 či Opelu Corsa-e. Aby toho nebylo málo, podle všeho se chystá na konec roku 2026 sportovně založená varianta GTI a lehce zvýšená a oplastovaná verze ID.2X. Kdo z vás se trošku vyzná v nabídce Volkswagenu, asi mnohým již došlo, že model ID.2 se stane duchovním nástupcem desítky let populárního modelu Volkswagen Polo. Tomu ostatně odpovídají i rozměry konceptu ID.2all, jež na délku měří 4 050 mm. Pro jistotu dodáváme, že sériová verze vozu přijede na platformě MEB Entry, nabídne pohon přední nápravy a vůz půjde osadit dvěma kapacitami baterie (38 a 56 kWh).

Diskuze ke článku
den
den
Lide potrebuji vetsi baterii jen aby casem si uvedomili ze ji vlastne nepotrebuji.
Petr Diskuze
Petr Diskuze
To fakt není vize udržitelného automobilismu, kdy nejlevnější auta budou stát 25000 Eur.
Za ty prachy opravdu můžou rovnou zavřít krám.
Kryštof Dostál
Kryštof Dostál
Udělat auto za 600 k jde, ale ta bateri 38 kWh bude v podání VW tak na 150 km. Výkon bude slabší než základní Fabia, tohle nikdo nebude chtít

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze