Carismo prodává auta online. Jak celý proces nákupu probíhá?

Carismo prodává auta online. Jak celý proces nákupu probíhá?
  • Služba je pro zákazníky zdarma
  • Vybírat můžete z 31 automobilových značek
  • Carismo spolupracuje se 150 dealery

Koupit automobil si dnes nemusíte pouze fyzicky u nějakého dealera, ale také online. Například Alza.cz se brzy pustí do online prodeje elektromobilů. Rozhodně však nebude první. Koupit si auto online můžete nyní i přes Carismo.

Momentálně si u společnosti Carismo můžete vybrat automobil od 31 značek. Carismo spolupracuje se 150 dealery, a tak se o vše postará za vás.

„Nákup nového auta tradiční cestou je často komplikovaný a nepříjemný proces. Zákazník se nejdříve musí zorientovat v nabídce, přičemž například populární Škoda Octavia má 48 možných kombinací převodovky, motoru a standardních výbav. Poté musí získat nabídku od minimálně tří autosalonů, aby si udělal představu o ceně. V Carismo díky online přehledu všech dostupných konfigurací vozů na českém trhu tento proces značně zjednodušujeme a díky spolupráci s prověřenými prodejci jich poptáme více najednou, aniž je zákazník musí osobně objíždět. S Carismo nákup vozu začíná v pohodlí domova nebo kanceláře, což ušetří spoustu času,“ prozrazuje zakladatel služby a CEO Marek Moravec.

„Bez jakékoli zásadní marketingové podpory jsme zprostředkovali prodej skoro tisíce vozů. Pakliže naše odhady jsou správné, měli bychom během prvního roku prodat stejný počet vozů, jako prodá průměrný autosalon. Věříme tak, že během následujících měsíců a let se nám podaří naučit velkou část trhu řešit nová auta přes internet, stejně jako dnes už relativně běžně nakupují elektroniku nebo potraviny online. Již dnes vidíme, že pro lidi je nákup nového vozu online výrazně jednodušší, přehlednější a především příjemnější, protože jim v Carismo umíme poradit s výběrem a specifikacemi,“ doplňuje spoluzakladatel a CTO Jakub Kábrt.

Škoda Octavia RS 2017

Nákup nového vozu je jednoduchý. Zákazník si vybere základní specifikaci vozu, tedy značku, model, motor, pakety, převodovku, barvu a způsob financování. Carismo poté vše prověří u autosalonů.

„V Carismo.cz víme, kteří dealeři dávají zákazníkům zajímavé nabídky a poskytují kvalitní servis. Nyní spolupracujeme se 150 ověřenými dealery, kteří průběžně dostávají od zákazníků hodnocení, a v případě opakovaných problémů s těmito dealery ukončujeme spolupráci,“ prozrazuje Moravec.

Zákazník si poté vybere jednu z nabídek a již s autosalonem dohodne detailní specifikaci vozu. Pro zákazníka je tato služba zdarma. Carismo vydělává na provizích při prodeji auta od dealerů nebo za zprostředkování operativního leasingu.

Carismo je jedna z prvních služeb u nás, která začala nabízet prodej nových vozů přes internet. V počátcích se společnost zaměřovala na prodej ojetých vozů. V únoru letošního roku se do repertoáru dostala i auta nová.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze