Budoucnost motocyklů podle BMW: helmy nebude třeba

8
Budoucnost motocyklů podle BMW: helmy nebude třeba
  • Motocykl je vybaven systémem automatického vyvažování
  • Díky inteligentnímu systému senzorů prý nepůjde s motorkou havarovat
  • Bližší informace o motoru a bateriích nejsou známy

Začátkem března 2016 představilo BMW svůj koncept elektrického motocyklu budoucnosti. A jak to BMW umí, tak i tento koncept je sakra přitažlivý. Je součást modelové řady Vision Next 100, která má nastínit směr, kterým se chce automobilka ubírat v následujících 100 letech.

U této motorky čerpali designéři inspiraci z historie značky, konkrétně z modelu R 32 z roku 1923, ale to je to jediné, čím se motorka pojí s historií – jinak jde o špičkový stroj prošpikovaný těmi nejmodernějšími technologiemi. Jednou z nejvýznamnějších inovací, se kterými přichází, je systém automatického vyvažování, takže motorka zůstane za každé situace stát na kolech. Další významná inovace se týká radarových a skenovacích systémů, které zaručí 100% bezpečnost a předejdou jakémukoliv karambolu.

Tvůrci jsou dokonce ohledně bezpečnosti tak odvážní, že si dovolí tvrdit, že na motorce budoucnosti nebude vůbec zapotřebí nosit helmu. Jediné, co vám postačí, jsou inteligentní brýle, které vás budou informovat o všech potřebných datech. Také dostanete inteligentní oblek vybavený klimatizací. O motoru ani bateriích nejsou známy žádné specifické informace, ale předpokládá se, že půjde o vysoce výkonný elektromotor.

Diskuze ke článku
astv
Nepochybuji, že se najde někdo, kdo s tou motorkou havarovat dokáže
Petr
To je do nebe volajici blabol!!!! Samozrejme ze systemy automatickeho vyvazovani budou schopny predejit padu napriklad v dusledku spatneho naklonu, ale v zadnem pripade nebudou schopny zabranit kolizi nebo padu v dusledku neocekavanych udalosti. Dva priklady: Jak motorka zabrani tomu, kdyz mi ve 130 km/k vbehne pod kola srna? Jak dokaze system automatickeho vyvazovani zabranit padu, kdyz budu klopit zatacku v 90km/h a najedu na vylity olej? Proste rict, ze na motorce nebudete potrebovat helmu je totalni kraviny. Lide uz absolutne postradaji jakoukoliv pokoru a tak placaji takove kraviny......
Jan
Věřím, že to funguje, ale jen pokud jsem na vozovce sám. Nevěřím, že půjde zastavit na 50cm z rychlostí 80 km/h. aniž by jezdec nepokračoval dál. To pak BMV umí měnit fyzikální zákony.
antidement
O helmě ve videu nic neříkají. Brýle budou logicky součástí helmy. Jen nějakej novinář chtěl bejt zajímavej.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze