Bude Jaguar XJ první elektromobil sázející na čtyři motory?

Bude Jaguar XJ první elektromobil sázející na čtyři motory?
  • Na Jaguar XJ bychom se mohli podívat už příští rok na pařížském autosalonu
  • Mluví se o výkonu až 800 koní, což by bylo více, než má Porsche Taycan Turbo S

Jaguar s modelem I-PACE předběhl konkurenci v podobě Audi e-tron a Mercedesu EQC a tato automobilka si už brousí „drápy“ i na další segment elektromobilů. Jaguar XJ dorazí na trh jako elektromobil a ačkoli nepůjde o přímou konkurenci Porsche Taycan, i tak si bude Jaguar chtít stáhnout zákazníky na svoji stranu.

Elektrické XJ se už testuje a carbuzz.com se ho povedlo nafotit. Řidič Jaguaru si všiml špionážního fotografa, takže není k dispozici tolik fotografii. Je vidět, že Jaguar si dal záležet na maskování. Znovuzrozený Jaguar XJ nejdříve dorazí jako elektromobil, později pak možná dojde i na spalovací motory.

Co se týká elektrického pohonu, mluví se hned o čtveřici elektromotorů, které mají produkovat až 800 koní. Šlo by nejen o první elektromobil využívající čtyři elektromotory, ale také by byl výkonnější než Porsche Taycan Turbo S. Momentálně v počtu motorů drží prvenství Audi, které do ostřejších e-tronů dává motory tři. Podívat bychom se mohli na druhý elektromobil Jaguar už příští rok na pařížském autosalonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze