Jaguar odložil výrobu elektrického XJ. Důvod není těžké uhodnout

Jaguar odložil výrobu elektrického XJ. Důvod není těžké uhodnout
Fotografie: Jaguar Land Rover
  • Přednost nyní mají modely XE a XF
  • Současná generace se v červenci přestala vyrábět

Vlajková loď Jaguaru, model XJ, už pěkných pár let čeká na plnohodnotného nástupce. Jenže jak tvrdí poslední zprávy, ten jen tak nepřijde. S novou informací přichází electrive.com. Již za rok totiž měla dorazit nová generace, která měla mít podobu čistě elektrické verze. Bohužel s příchodem koronaviru se vše odkládá, a fanoušci značky tak opět musí zamáčknout slzu.

Pandemie totiž omezila tok peněz, které si mohou automobilky dovolit utratit. Koncern Jaguar Land Rover tak odsouvá představení nové generace XJ na neurčito. Vyrábět by se pak měla v závodě Castle Bromwich nedaleko Birminghamu, který má být znovu otevřen letos v srpnu. Jeho zaměstnanci se však budou muset soustředit na výrobu stávajících modelů XE a XF. Současně si měl Jaguar sám vyrábět baterie, ovšem i tento plán začíná nabírat zpoždění.

Stranou jdou i další projekty, například přestavba montážních linek, na kterých by se měl nový Jaguar XJ vyrábět. Navíc produkce jeho současné generace s klasickými spalovacími motory skončila začátkem letošního července. A co vlastně víme o nástupci? Zatím asi jen to, že opět dorazí s karoserií sedan, konkurovat chce zaběhlým německým prémiovým značkám a v jeho útrobách najdeme baterie o kapacitě 90,2 kWh. To by mělo postačit k dojezdu 470 kilometrů na jedno nabití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze