Boj o Gigafactory vyhrála Čína, Finsko a Česká republika mají smůlu

Boj o Gigafactory vyhrála Čína, Finsko a Česká republika mají smůlu
Fotografie: Tesla
  • Vše potvrdil Elon Musk při rozhovoru s reportérem Philem LeBeau ze CNBC
  • Elon Musk bude muset řešit i žalobu od společnosti Nikola Motor za údajně zneužití jejich patentů

Ani Finsko, ani Česká republika, ale poslední dobou tolik atraktivní Čína. Právě v této zemi bude stát další Gigafactory. Sám to potvrdil i Elon Musk. V minulosti se České republice dávaly velké šance – jednak díky umístění uprostřed Evropy a jednak levné pracovní síle. Nakonec je vše zcela jinak.

Musk na dotaz redaktora CNBC Phila LeBeau, který žádal více informací o plánech Tesly, především kolem Modelu Y, Semi a budoucnosti jejich vozidel, řekl mimo jiné to, že Gigafactory bude stát v Číně.

Model Y musíme ukázat později v letošním roce. Může to být už další čtvrtletí, ale nejpozději koncem roku. Očekáváme také, že brzy oznámíme umístění Gigafactory v Číně,“ řekl Elon Musk.

Nyní bude mít Musk i jiné starosti než jen s Modelem Y. Konkurenční společnost Nikola Motor zažalovala Teslu za porušení hned několika patentů a žádá odškodné ve výši 40 miliard korun. Zároveň se v posledních hodinách dostala na internet informace, která též pochází z úst Elona Muska, a to že Tesla Semi, jež má dorazit na trh už příští rok, reálně ujede až 900 kilometrů na jedno nabití.

Zdroj: teslarati.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze