Bobcat představil luxusní elektrickou sekačku. Ne každý na ni ale bude mít

Bobcat představil luxusní elektrickou sekačku. Ne každý na ni ale bude mít
Fotografie: Bobcat
  • Bobcat ZT6000e dokáže na jedno nabití pracovat až 8 hodin
  • Baterie má kapacitu 20,4 kWh
  • Cena sekačky v přepočtu činí 889 tisíc Kč

Léto je za rohem a ani výrobci zahradní techniky nezahálí s vývojem elektrických strojů pro údržbu zahrady. V obchodech se tak opět můžeme začít setkávat s elektrickými pilami nebo křovinořezy. Americký výrobce Bobcat ale nyní představil „topovku“ mezi zahradními sekačkami. Je na elektrický pohon, vypadá jako maličký osobní vůz a tomu odpovídá i cena 39 199 dolarů (v přepočtu 889 tisíc Kč). Proto tomu nebude elektrická novinka s označením ZT6000e určena pro soukromníky s omezeným rozpočtem. Naopak větší podniky zabývající se údržbou zeleně získají něco, co dokáže předvést hotová kouzla. Stroj totiž nabízí až 8 hodin nepřetržitého provozu, a to bez jakéhokoliv hluku typického pro zahradní sekačky a traktory.

„ZT6000e je navržen jak pro profesionály v péči o trávník, tak pro další podniky či jednotlivce. Bobcat ZT6000e je určen pro ty, kteří chtějí výsledky na profesionální úrovni udržitelnějším způsobem,“ řekl Daniel Stibral, specialista na údržbu pozemků ve společnosti Bobcat. „Náš model je vysoce ovladatelný, efektivní a zvládá náročné úkoly sečení s přesností, lehkostí a dokonalým řezem.“ Bobcat ZT6000e obsahuje 58V, 20,4kWh baterii, kterou lze plně dobít za přibližně 6 hodin skrze 240V přípojku, případně za cca 12 hodin se standardním 120V připojením typickým pro americkou elektrickou síť. Vzhledem k tomu, že plné nabití je dostačující k posekání více než 23 akrů (0,09 km²), Bobcat vytvořil dokonalou sekačku, která ušetří práci, emise i své okolí díky naprosto tichému provozu.

Bobcat navíc tvrdí, že kromě dobíjení nepotřebuje jejich lithium-iontová baterie žádnou další údržbu po celou dobu životnosti stroje. Model ZT6000e je vyroben z odolného ocelového rámu s dvojitými trubkami a je poháněn třemi elektromotory, které zajišťují přesné ovládání nožů a umožňují rychlou práci na jakémkoliv typu trávníku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze