BMW přináší projekt GoingGreen@Work. Hlavním tématem je šest dnů a 14 vozidel

BMW přináší projekt GoingGreen@Work. Hlavním tématem je šest dnů a 14 vozidel
Fotografie: BMW
  • 12 firem má tato vozidla zapůjčena k testování na šest týdnů
  • Novinkou je taktéž partnerství BMW s firmou E.ON Drive

K otázce osobní dopravy šetrné k životnímu prostředí je důležité přistupovat zodpovědně, a proto BMW představuje projekt GoingGreen@Work. V rámci něho jsou připraveny dvě flotily elektrických a plug-in hybridních vozidel, které jsou od včerejšího dne v rámci České republiky zapůjčeny celkem 12 odpovědným firmám na šestidenní testování. Jedná se celkem o 14 vozidel, 10 čistě elektrických a 4 plug-in hybridních, různých modelových řad značek BMW a Mini. Již třetí ročník podpory zodpovědné osobní mobility navazuje na předešlé ročníky projektů GoingGreen v roce 2021 a ELECTRIFYOU v roce 2022, ve kterých si uživatelé mohli vyzkoušet vlastnosti čistě elektrických a plug-in hybridních modelů, užít si radost z jízdy a zároveň podpořit snižování produkce emisí CO2.

Novinkou v letošním ročníku je partnerství s E.ON Drive

Díky partnerství s E.ON Drive se letošní ročník zaměřuje na koncové kompletní řešení šetrné mobility u zákazníka. V rámci spolupráce je mimo vozidla a příslušenství BMW/Mini představeno také komplexní řešení instalačních balíčků od diagnostiky a přípravy ať domácí, tak firemní sítě až po propojení nabíječky wallbox s chytrým elektroměrem za účelem dynamického řízení dobíjecího výkonu. Součástí portfolia služeb E.ON Drive je i pomoc s vyřízením žádosti o dotaci NZÚ. Samotný projekt má ukázat firmám, že zodpovědná mobilita není jen ekologicky šetrná alternativa.

Jde mimo jiné i o představení komplexního řešení pro firmy a jejich flotily, díky kterým se nejen sníží emise a provozní náklady, ale zároveň podpoří udržitelnou budoucnost. Příznivým faktorem je i samotná neustále rozvíjející se infrastruktura pro elektromobilitu a BMW/Mini Charging, kdy se síť nabíjecích bodů oproti roku 2021 ztrojnásobila. V rámci Evropské unie jich najdeme přes 560 000, v Česku pak počet přesahuje 4 200. Na všech těchto místech lze dobíjet pomocí jedné karty a obdržet jednu měsíční fakturu s vyúčtováním. Flotily jsou složeny z čistě elektrických BMW iX, BMW i4, BMW iX1 a Mini Cooper SE, ale také plug-in modelů BMW řady 7, BMW řady 3 a BMW X5.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze