BMW i4 Concept: dojezd až 600 kilometrů, výkon 530 koní a produkce příští rok

BMW i4 Concept: dojezd až 600 kilometrů, výkon 530 koní a produkce příští rok
Fotografie: BMW Group
  • Jednu z prvních online konferencí ze ženevského autosalonu mělo BMW
  • Ukázalo elektrický koncept, který se příští rok začne vyrábět v Mnichově

Ženevský autosalon se letos sice nekoná, ale automobilky své nové produkty představují online. Jednu z prvních online tiskovek dnes ráno mělo BMW, které ukázalo i4 Concept.

BMW Concept i4 přináší čistě elektrický pohon do DNA značky BMW,“ řekl Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. „Jeho design je dynamický, čistý a elegantní. Jednoduše řečeno: je to dokonalé BMW, jen tak mimochodem s nulovými emisemi.“ Mezi hlavní trumfy pohonného ústrojí patří dojezd na vzdálenost 600 kilometrů, výkon až 530 koní, zrychlení z 0 na 100 km/h za zhruba 4 sekundy a maximální rychlost přes 200 km/h. Alespoň takové jsou papírové hodnoty. Jednou z nejzajímavějších věcí na BMW i4 Concept bude zvukový projev. Zvuk byl složen pod značkou BMW IconicSounds Electric světově proslulým skladatelem Hansem Zimmerem společně s Renzem Vitalem z BMW.

Jak již bylo zmíněno, papírový dojezd je 600 kilometrů. Baterie má kapacitu 80 kWh a váží okolo 550 kilogramů. Maximální výkon je 530 koní, což BMW rádo porovnávalo s výkonem benzinového osmiválce. Produkce BMW i4 začne v roce 2021 v hlavním výrobním závodě společnosti BMW Group v Mnichově. To znamená, že v budoucnu budou na stejné montážní lince vyráběna vozidla se spalovacími motory, plug-in hybridním pohonem i čistě elektrické vozy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze