BMW chce být nejvzdálenější. Funkci OTA dostane ještě letos 2,5 milionu aut

BMW chce být nejvzdálenější. Funkci OTA dostane ještě letos 2,5 milionu aut
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • BMW nabízí dálkové aktualizace a aktivace některých prvků výbavy
  • Lze také nakupovat aplikace či služby

BMW přišlo se vzdálenými aktualizacemi palubního softwaru relativně pozdě. Od té doby jím ale vybavuje naprostou většinu nově vyrobených aut (konkrétně 30 modelů) a investuje značné částky do jeho vylepšování i rozšiřování nabízených funkcionalit. Koncem letošního roku by tímto prvkem, který zpopularizovala hlavně Tesla, mělo být vybaveno více než 2,5 milionu aut s modrobílým znakem. Lhostejno, s jakým pohonem, zda konvenčním, hybridním či čistě elektrickým.

Aktualizace chodí několikrát ročně a jsou distribuovány postupně, kvůli omezení zatížení serverů. Začíná se zpravidla v Německu. Aktuálně byla 11. října spuštěna distribuce operačního systému 7 verze 21-07. Ta má rozšířit a vylepšit funkci asistenčních systémů a integrovat Spotify do služby BMW Connected Music. Řidiči BMW M3 a M4 se mohou těšit na nové akustické požitky díky novému programu M Sound Control.

Novinkou aktuální verze je, že majitelé aplikace MyBMW si ji mohou stáhnout zdarma o dva týdny dříve. Vozy vyrobené od letošního července už tuto verzi SW obsahují, ostatní si ji mohou stáhnout, pokud už obsahují předchozí vydání 20-07. Pokud ne, je třeba nejdříve instalovat předchozí verze. Stažení probíhá automaticky na pozadí, celý proces trvá kolem 20 minut.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze