Auta, která se nevyplatí nabourat. Projděte si nejdražší vozy světa

Auta, která se nevyplatí nabourat. Projděte si nejdražší vozy světa
  • Cena začína těsně pod 50 miliony korun a přehoupnout se může až přes 100 milionů
  • Některé automobilky cenu svých supersportů nezveřejňují
  • Modely nejdražších aut světa možná nebudete ani znát

Kreativita automobilek a technologický pokrok nezná mezí, každý rok tak můžeme sledovat další novinky, které boří předchozí hranice. Výkonná luxusní auta navíc už nejsou tolik výdobytkem autosalonů, ale získávají své majitele daleko před tím, než vyjedou z výrobní linky. Jaká nejdražší auta můžete potkat na světových silnicích v roce 2017?

Značka Cena*
Lamborghini Centenario 47,5 mil
Ferrari LaFerrari Aperta Až 95 mil.
Pagani Huayra Roadster 60 mil
Ferrari J50 62 - 75 mil
Bugatti Chiron > 65 mil.
Pagani Huayra BC > 65 mil.
Icona Vulcano Titanium 70 mil.
Aston Martin Valkyrie 75 mil.
W Motors Lykan Hypersport 85 mil.
Lamborghini Veneno Roadster 113 mil

*u některých značek se jedná pouze o odhady, protože oficiální ceny nezveřejňují

Pohled na tato auta budí respekt nejen kvůli netradičnímu designu, ale také kvůli ceně. Přitom si lidé často neuvědomují, že jejich majitelé musí plnit úplně stejné povinnosti jako jiní řidiči a koupí vozidla výdaje zdaleka nekončí.

Povinné ručení luxusních aut

Povinné ručení u sportovních a luxusních aut je záležitostí mnohem dražší, odvíjí se od věku pojistitele vozidla a pak především podle výkonu a objemu. Pojišťovny totiž řadí osoby mezi 18-25 rokem mezi rizikové řidiče, kteří častěji bourají. Svou roli pak také samozřejmě hraje fakt, že výrobní cena náhradních dílů k těmto vozům se pohybuje mnohem výš než u běžnějších aut.

Co když nabourám Lamborghini?

Z pojištění luxusních automobilů vyplývá, že pokud byste, byť nedopatřením, způsobili při nehodě takovému vozu škodu, měli byste vědět, že její pokrytí se může vyšplhat do závratných výšin. I na to proto při zařizování povinného ručení myslete, ne vždy se vyplácí se orientovat pouze podle nejnižší ceny. Většina pojišťoven nabízí pojistné plnění nad limitem 18 milionů za majetnou škodu, který stanoví zákon, ale mají i nadstandardní varianty, které dosahují pokrytí až 100 milionů.

Je proto dobré vždy zvážit to, jak a kam jezdíte a jaká jsou reálná rizika. Ke srovnání a nejsnazšímu zařízení povinného ručení doporučujeme online srovnávač ePojištění.cz, jež vám nejen seřadí nabídky vhodné pro váš vůz podle ceny, ale také zobrazí další možnosti, které jednotlivé pojišťovny nabízejí. Vyberte si nejvýhodnější pojištění, které vám pokryje všechna rizika, do dvou minut a jezděte bez obav doma i v zahraničí.