Atieva se přejmenovala na Lucid a ukázala elektrický sedan

Atieva se přejmenovala na Lucid a ukázala elektrický sedan
  • Výkon činí 900 koní
  • Na trh by měl přijít v roce 2018

V pondělí se vyrojily první informace o nové konkurenci Tesly. Firma Atieva nám zatím prozradila pouze dojezd minimálně 322 kilometrů a zrychlení z klidu na sto pod tři sekundy. Tento start-up, který pochází stejně jako Tesla ze Sillicon Valley, dnes vypustil do světa další informace a dokonce fotky svého nejnovějšího počinu. Obojí ale přichází s dalším překvapením – automobilka totiž narychlo mění jméno.

Oficiálně se automobilka z Atievy přejmenovala na Lucid Motors. Jejich luxusní sedan má samozřejmě čistě elektrický pohon a podle nejnovějších informací také baterii s velkou kapacitou. Konkrétně by měla mít baterie kapacitu 87 kWh, což zhruba odpovídá Modelu 90D od Tesly. Výkon elektromotorů by pak měl být brutálních 900 koní. S takovou porcí výkonu již věříme onomu zrychlení pod tři vteřiny. Na stránkách se píše o velkých autonomních plánech, ovládání hlasem, intuitivním ovládání a především zážitku z jízdy, který jste ještě nezažili, a to nehledě na to, jestli budete sedět vepředu či vzadu.

Na trhu by se měl vůz objevit v průběhu roku 2018. Nový výrobce automobilů Lucid Motors má sebevědomé plány vyrobit 20 tisíc vozů první rok a pokračovat výrobou až 130 tisíc kusů v letech dalších. Ve splnění cílů určitě pomůže vedoucí programu Peter Rawlinson. Ten dříve pracoval jako hlavní inženýr Tesly při výrobě Modelu S. Jsme zvědaví, jak se automobilka s výrobou popere, a jestli nám ukáže víc než jen krásné fotky.

Zdroje: electrek.co, lucidmotors.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze