Apple nově více myslí na elektromobilisty. Odemykání vozu iPhonem již v roce 2021

Apple nově více myslí na elektromobilisty. Odemykání vozu iPhonem již v roce 2021
Fotografie: apple.com
  • Prvním vozem s podporou CarKey se stane BMW 540i (2021)
  • Prostředí CarPlay se dočká kosmetických změn

Dnešní vývojářskou konferenci WWDC 2020, kterou zahájil Tim Cook přímo v v Apple Parku, doprovázelo také několik zajímavých oznámení pro majitele elektromobilů a milovníky technologií obecně. Potěší například nová funkce „EV Routing“, která bude s příchodem iOS 14 integrována do aplikace Mapy.

Apple CarPlay

Majitelé elektromobilů si tak při plánování trasy předem zjistí převýšení terénu nebo předpověď počasí, které by se mohlo negativně projevit na celkovém dojezdu. V aplikaci si také nově snadno vyhledají nabíjecí stanice, které jsou kompatibilní s jejich elektromobilem. Spíše kosmetických změn se dočká prostředí Apple CarPlay, kde si budete nově moci upravit například tapetu na pozadí.

Apple CarKey

Velmi očekávanou novinkou je možnost odemykat vozidlo iPhonem. Tato funkce bude jako první dostupná u nového BMW 540i, které dorazí v příštím roce. Digitální klíček má být bezpečně uložen v telefonu, zároveň jej však bude možné sdílet s přáteli či rodinou a nastavit jim příslušná omezení. Pokud se na váš iPhone nový operační systém iOS 14 již nedostane, nezoufejte. Apple přislíbil, že funkci integruje rovněž do iOS 13.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze