AnyTime dezinfikuje svá auta několikrát týdně a poskytuje vozy dobrovolníkům

AnyTime dezinfikuje svá auta několikrát týdně a poskytuje vozy dobrovolníkům
Fotografie: anytime.cz
  • Pokud nevlastníte auto, tak využití carsharingu je dle odborníků druhý nejbezpečnější způsob dopravy v době koronaviru
  • AnyTime provozuje 200 hybridních aut, které několikrát týdně dezinfikuje a doplňuje dezinfekční sprej, jenž je k dispozici v každém autě

Služba na sdílení aut Anytime, která v Praze provozuje 200 hybridních vozů Toyota Yaris, přijala sérii opatření pro zamezení šíření viru COVID-19. Pracovníci Anytime několikrát týdně auta zevnitř dezinfikují a dezinfekcí je myjí i z venku. Auta firma také poskytuje zdarma dobrovolníkům na rozvoz jídla a roušek. V každém voze je k dispozici dezinfekční sprej, aby si uživatelé mohli před každou jízdou vydezinfikovat ruce, volant, řadící páku, ruční brzdu a další plochy, se kterými přichází do styku.

AnyTime

Pro toho, kdo nevlastní auto a obává se jízdy s dalšími lidmi hromadnými prostředky, je sdílení vozů ideální a dostupný způsob, jak se neomezeně přepravovat po hlavním městě. Má přitom jistotu, že vůz byl po předchozím uživateli důkladně hygienicky ošetřený a nemusí se o nic starat,“ říká ředitel carsharingové služby Anytime v České republice Milan Beutl.

Anytime Carsharing také spustila program Pomáháme, v rámci kterého poskytuje zájemcům pro dobrovolnickou činnost jízdy zdarma. Její auta rozváží jídlo, roušky nebo dopravují mediky do domů sociálních služeb. „Aktuálně provozujeme v rámci programu Pomáháme 12 aut a další navýšení očekáváme tento týden. Dobrovolníci nejčastěji rozváží roušky ze šicích center, popřípadě vozí jídlo nebo léky,“ uvedl Milan Beutl.

Carsharing je v současnosti podle hygieniků jedním z nejbezpečnějších způsobů dopravy hned po použití vlastního vozu. „Přesto jsme během posledních dvou týdnů zaznamenali pokles jízd o 42 procent proti dlouhodobému průměru. Změnilo se i využití vozidel, naprostá většina jízd je do práce nebo na nákup, naopak žádné cesty mimo Prahu,“ dodává Beutl.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze