Alpha Wolf je drsný malý pick-up. Ujede přes 400 km na baterie

Alpha Wolf je drsný malý pick-up. Ujede přes 400 km na baterie
Fotografie: Alpha
  • Elektrický pick-up by měl dorazit na trh do dvou let
  • Nabídne špičkovou výbavu a dva typy pohonu
  • Na jedno nabití ujede až 440 km

Kalifornská společnost Alpha se již po druhé připomněla veřejnosti. Tentokrát ukázala hodně povedený koncept Wolf, který zobrazuje čistě elektrický pick-up s pořádně drsným vzhledem. Informace o něm přinášímotorauthority.com. Ačkoliv se jedná o užitkový model, nechybí mu pořádná terénní výbava. Mezi tu se řadí kupříkladu terénní kola, trubkové nárazníky a korba s dodatečnými světly.

Alpha Wolf nabídne délku 4 765 mm, šířku 1 930 mm a výšku 1 685 mm. Drsný pick-up pojme maximálně dva cestující a v základu by mohl disponovat baterií s kapacitou 75 kWh. To by mělo bohatě stačit k dojezdu 440 km na jedno plné nabití. Pokud by se něco takového dostalo do sériové produkce, pak by šlo počítat i se zrychlením z 0 na 100 km/h za zhruba 6 sekund a solárním panelem na korbě, jenž by sloužil k dodatečnému sběru elektrické energie a dobíjení baterií.

Do budoucna by mohla být v nabídce verze se dvěma elektromotory a s pohonem všech kol. Tento drsňák přitom utáhne v nejlepší specifikaci až 1 360 kg. A výroba? Při dostatečném ohlasu od veřejnosti první vyrobené kusy mohou začít sjíždět z výrobní linky již za dva roky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze