Aktivistka Greta Thunbergová bude mít cestování po protestech pohodlnější

1
Aktivistka Greta Thunbergová bude mít cestování po protestech pohodlnější
  • Arnold Schwarzenegger se s Gretou Thunbergovou poprvé osobně setkal na začátku tohoto roku ve Vídni a nabídl ji svou pomoc
  • Greta Thunbergová bude mít po dobu její návštěvy v Severní Americe a Kanadě k dispozici vůz Tesla Model 3
  • Tato výpomoc vyvolává ostré debaty stejně jako Gretin proslov v OSN před pár týdny

Arnold Schwarzenegger je známý zastánce klimatu. Jedním z jeho vozů je Hummer H1, který má místo robustního osmiválce dvojici elektromotorů. Schwarzenegger se poprvé osobně setkal s Gretou Thunbergovou na začátku letošního roku ve Vídni, označil ji za silného mladého aktivistu, zdůraznil, že její přístup z ní učiní opravdu silnou a vlivnou osobu na scéně životního prostředí a nabídl ji, ať se na něho obrátí kdykoli bude potřebovat.

Schvarzenegger zapůjčil Thunbergové Teslu Model 3

Před pár dny Schwarzeneggerův mluvčí prohlásil, jak uvedl www.teslarati.com, že Schwarzenegger Gretě zprostředkoval vůz s řidičem po dobu její návštěvy a účasti na klíčových protestech v Severní Americe a Kanadě v nastávajícím měsíci. Před předáním vozu se spekulovalo, o jaký vůz půjde a z širokého seznamu, který obsahoval mimo jiné i Schwarzeneggerův osobní Hummer H1, byla nakonec zvolena Tesla Model 3. Mluvčí též dodal: „Díky malé pomoci bývalého guvernéra může Greta cestovat po Spojených státech a Kanadě plně elektricky.

Stejně jako vyvolal ostré debaty proslov Grety Thunbergové v OSN, tak i tato výpomoc nezůstává bez povšimnutí a vyvolává debaty ohledně získávání elektrické energie díky spalování fosilních paliv a rozděluje společnost na dva tábory.

Diskuze ke článku
Radovan
"výpomoc nezůstává bez povšimnutí a vyvolává debaty ohledně získávání elektrické energie díky spalování fosilních paliv a rozděluje společnost na dva tábory."
Bože, do čeho jsi to dal duši?! Kdy už těm zastáncům pojízdných plynových komor dojde, že na těžbu, dopravu, skladování, rafinaci a přečerpávání nafty, benzínu a plynu se spotřebovává šílené množství té samé špinavé energie, kterou vyčítají elektromobilům?????
A že na rozdíl od nich, kteří svou jízdou spotřebovávají čistý kyslík a dovážejí smrad, jedy, hluk a vibrace kamkoli přijedou, tak elektromobil tohle prostě nedělá?
MÁ TY PROSTOTO!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze