ABT přináší bezdrátové nabíjení do Evropy. První na řadě budou Volkswageny

7
ABT přináší bezdrátové nabíjení do Evropy. První na řadě budou Volkswageny
Fotografie: WiTriCity
  • Společnosti ABT e-Line a WiTriCity navázaly spolupráci při výrobě nabíjecího příslušenství
  • Chtějí poskytnout pohodlí bezdrátového nabíjení evropským elektromobilistům

Firma ABT má bohaté zkušenosti s úpravami vozů Volkswagen i z minulosti, v poslední době pak nabízí například konverzi Volkswagenu T6.1 na čistě bateriový pohon. Protože má s automobilkou velmi dobré vztahy a její výrobky zná jako málokdo, rozhodla se spojit se specialistou na indukční dobíjení WiTriCity a nabídnout řidičům plně bateriových Volkswagenů pohodlí bezdrátového nabíjení. Při něm stačí prostě zaparkovat nad nabíjecí podložkou, vůz automaticky naváže komunikaci a zahájí plnění baterie. Nabíjení je možné prakticky stejnou rychlostí jako z běžného AC stojanu.

První, kdo si bude moci tento luxus v podobě dodatečné montáže sady na bezdrátové nabíjení, budou majitelé Volkswagenu ID.4, a to již zkraje roku 2024. Následovat budou podle plánu Audi e-tron GT, Porsche Taycan a také Volkswagen ID.Buzz. A ani to jistě není konečný seznam. Bezdrátové nabíjení je navíc už nyní standardizováno, takže nabíjecí podložky budou moci využívat i majitelé jiných aut, vybavených standardizovaným přijímačem.

Diskuze ke článku
Dini Dini
Dini Dini
Docela zajímavá věc. Je to jako se vším. Na začátku mi přišlo v pohodě zapojit prostě kabel. No po dvou letech mě to už otravuje :-) Pokud to nebude mít ztráty 20% tak super věc.
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Zpráva jako o vodíku. Pouze pozitivní pohled. Co to ale znamená technicky, s parametry takového nabíjení, to uvedeno není.
Vladislav Pisa
Vladislav Pisa
Zeptam se zcela laicky a asi hloupe - nese to sebou nejaky potencialni zdravotni rizika?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze