Že elektromobil nic nevydrží? Tahle Tesla najela přes milion kilometrů

5
Že elektromobil nic nevydrží? Tahle Tesla najela přes milion kilometrů
Fotografie: Teslarati.com
  • Během 7 let vůz dostal třikrát nový elektromotor
  • Celkový nájezd již překročil 1,2 milionu kilometrů
  • Původně majitel začínal na Tesle Roadster

Myslíte si, že Tesla je známkou nekvality? Možná to tak díky některým zdokumentovaným případům vypadá, ale tato Tesla Model S ujela za svůj život přes 1,2 milionu kilometrů, jak píše teslarati.com. Její švédský majitel je na to patřičně hrdý. Konkrétně se jedná o Teslu Model S P85 z roku 2013 a k poměrně slušnému rekordu pogratuloval majiteli i sám Elon Musk.

Při nájezdu 470 tisíc km došlo k výměně baterií a výměny se dočkal také elektromotor, a to hned třikrát. Pokaždé se však jednalo o opravu, která byla kryta zárukou. Majitel pak chtěl celému světu dokázat, že předsudky vůči spolehlivosti elektromobilů jsou liché a nemělo by se jim věřit. Jak se zdá, dost se mu to povedlo.

A pokud se ptáte, jak mohl majitel dosáhnout za sedm let takového nájezdu, odpověď je jednoduchá. Pracuje totiž jako makléř a denně se mu daří ujet okolo 600 km. Takovou porci ujede denně opravdu málokdo z nás, a pokud ano, určitě ne každý den v týdnu. Zajímavostí je jistě i to, že původně ke svým cestám využíval Teslu Roadster, avšak kvůli omezené síti nabíjecích stanic a nedostatečné podpoře nabíjení vozidla zvolil právě Model S, který byl ve finále i mnohem pohodlnější na delší trasy.

Technické parametry Tesla Model S Performance

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 970 × 2 037 × 1 445 mm, 2 316 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon580 kW, 789 koní, točivý moment: 1 140 Nm
Baterie100 kWh (95 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 150 kW, palubní: 17 kW, konektory: Supercharger, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 14,9 kWh / 100 km, dojezd: 639 km
Cena od2 655 200 Kč
Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Nutno dodat, ze jak elektromotory tak baterky Tesla nemeni za nove, ale za repasovane. Tedy ty puvodni nikdo nevyhodil, ale byly opraveny a nadeleny nekomu dalsimu.
Ladislav Sazama
Ladislav Sazama
Bylo by to seper, kdyby to byl nájezd s původním motorem i baterií. Takto to může být bráno i jako špatná reklama...
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Takže jenom ta kastle přežila neskutečných 7let? Až bude mít 25let tak teprve napište něco o držáku 😁. Motory za 7 let tři? Bába šila na jednom stroji od Bati bez výměny motoru 38 let 8h denně, ještě šlape, měnily se jen uhlíky... To ten pokrok znamená ukrutnou spotřebku furt něco měnit a ještě se tím chlubit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze