Volvo je lídrem na trhu s elektrickými nákladními tahači

Volvo je lídrem na trhu s elektrickými nákladními tahači
Fotografie: Volvo Trucks
  • Volvo již prodalo celkem 4 300 nákladních tahačů
  • Volvo Trucks je lídrem na trhu s elektrickými tahači s 32% podílem

V loňském roce rostl počet elektrických nákladních vozidel s hmotností více jak 16 tun. Těch je na silnicích v Evropě a Spojených státech stále více, za což může i švédská firma Volvo. Její odnož Volvo Trucks totiž celosvětově prodala více než 4 300 elektrických nákladních vozidel ve více než 38 zemích. V Evropě je Volvo Trucks lídrem na trhu s 32% podílem na trhu těžkých elektrických nákladních vozidel a v Severní Americe byla téměř polovina všech registrovaných tahačů v roce 2022 od značky Volvo. Loni vzrostl trh těžkých elektrických nákladních vozidel v Evropě o 200 % na celkových 1 041 registrací. Volvo Trucks tak má na tomto trhu nejvyšší podíl.

„Jsme odhodláni vést transformaci elektrických nákladních vozidel a naše vedoucí pozice na trhu v roce 2022 nejen v Evropě, ale také v Severní Americe a na dalších trzích je důkazem, že to děláme. Trh s elektrickými nákladními vozy je sice stále malý, ale trend je jasný. Mnoho našich zákazníků nyní začíná svůj vlastní přechod na elektrický pohon. Máme v úmyslu být „katalyzátorem“ tohoto přechodu a usilujeme o to, aby 50 % našeho celosvětového prodeje tvořily v roce 2030 elektrické tahače,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Volvo Trucks Electric

Od zahájení výroby plně elektrických nákladních vozidel v roce 2019 prodala společnost Volvo Trucks více než 4 300 elektrických nákladních vozidel ve více než 38 zemích po celém světě. Volvo v současné době nabízí nejširší produktovou řadu v oboru. Celkem se dá zakoupit šest modelů, které zajišťují velmi širokou škálu možností ekologické přepravy ve městech a mezi nimi. „Nyní máme produktové portfolio, které může pokrýt většinu typů dopravy pro všechny druhy zákazníků. Při pohledu na vzorce toku zboží je možné elektrifikovat téměř polovinu všech přeprav s naší řadou elektrických nákladních vozidel Volvo,“ říká dále Roger Alm.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze