Volvo Cars a Baidu spojují síly. Cílem je vývoj autonomních vozidel

Volvo Cars a Baidu spojují síly. Cílem je vývoj autonomních vozidel
  • Obě společnosti budou spolupracovat na autonomních autech pro čínský trh
  • Společnost IHS Markit zabývající se průzkumem trhu předpověděla, že z celkově prodaných 33 milionů autonomních automobilů bude do roku 2040 přibližně 14,5 milionů kusů jezdit v Číně

Společnosti Volvo Cars se podařilo uzavřít smlouvu o spolupráci s předním čínským poskytovatelem internetových služeb, kterým je společnost Baidu. Smyslem dohody je společně pracovat na vývoji elektrických vozidel s plně automatickým řízením určeným k masové výrobě pro čínský trh, který je největším světovým trhem.

Volvo spolupracuje s Baidu

Automobilka Volvo Cars je prvním výrobcem automobilů, kterému se podařilo začít takto úzce spolupracovat se společností Baidu za účelem vývoje autonomně řízených vozidel přizpůsobených požadavkům čínského trhu. Na základě uvedeného partnerství budou mít obě společnosti možnost vyvíjet a prodávat zmíněná vozidla potenciálním čínským zákazníkům, což podtrhuje ambice švédské automobilky stát se vyhledávaným globálním dodavatelem. Na základě dané smlouvy sloučí společnosti Volvo Cars a Baidu své zdroje, aby mohly přistoupit k dalšímu kroku, kterým je příprava podmínek pro masovou výrobu plně elektrických vozidel s automatickým řízením. Spolupráce se společností Baidu je pro automobilku Volvo Cars v čínském regionu první svého druhu, přičemž je pro švédskou automobilku ctí, že si po uvážlivé rozvaze firma Baidu vybrala vzhledem k dlouhodobé vedoucí pozici na poli bezpečnosti právě ji.

Na základě smluvní dohody přispěje společnost Baidu do společného projektu svou platformou autonomního řízení Apollo. Automobilka Volvo pro změnu poskytne své odborné znalosti a vyspělé technologie z oblasti automobilového průmyslu.

Na základě současných předpovědí pro dané průmyslové odvětví se Čína v následující dekádě se vší pravděpodobností stane největším samostatným světovým trhem pro obchodování s autonomně řízenými vozidly. Společnost IHS Markit zabývající se průzkumem trhu v předchozí části letošního roku předpověděla, že bude z celkového předpokládaného globálního objemu 33 milionů autonomně řízených vozidel prodaných do roku 2040 přibližně 14,5 milionů vozů prodáno právě v Číně.

Díky spolupráci se společností Baidu uděláme ve smyslu komercializace našich vozů vybavených nejvyspělejšími bezpečnostními technologiemi, které jsou kompatibilní se systémy autonomního řízení, velký krok kupředu,“ uvedl Håkan Samuelsson, prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars. „V Číně v současné době probíhá intenzivní vývoj technologií autonomního řízení, v rámci něhož hraje společnost Baidu vedoucí roli. Jedná se o trh, který nám nabízí obrovskou příležitost stát se předním dodavatelem flotil autonomně řízených vozidel.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze