Volkswagen e-Crafter zamířil na český trh. Cena činí 1,6 milionu a dojezd 173 km

Volkswagen e-Crafter zamířil na český trh. Cena činí 1,6 milionu a dojezd 173 km
  • Skříňový e-Crafter s užitnou hmotností až 1,72 tuny se hodí především do města
  • Cena na českém trhu byla stanovena na 1 645 409 Kč bez DPH

Elektromobil, to není jen malé auto typu Volkswagen e-Golf. Poslední dobou se na trh dostávají i větší elektromobily jako například Audi e-tron. A výjimkou nejsou ani velká užitková auta. Třeba jako je nový Volkswagen e-Crafter, který vstupuje na český trh. Cena startuje na 1 645 409 Kč bez DPH.

Příjemnou zprávou je, že Volkswagen se nijak netají tím, že e-Crafter byl vyvinut pro všechny společnosti, které jsou aktivní v centrech měst, ať se jedná o doručovací, kurýrní a další logistické služby, řemeslníky, maloobchodníky, dodavatele energií nebo provozovatele kyvadlové dopravy či taxislužby. Nabídne dojezd až 173 kilometrů podle metodiky EU.

Lithium-iontové akumulátory o kapacitě 35,8 kWh jsou uloženy prostorově úsporně pod podlahou modelu e-Crafter. Díky tomu je možné využívat celý objem nákladového prostoru skříňového vozu s vysokou střechou a vnější výškou 2 590 mm a objemem 10,7 m3. To samé platí pro další důležité rozměry, jako je šířka mezi podběhy (1 380 mm) nebo výška nákladového prostoru (1 861 mm). Maximální užitná hmotnost činí v závislosti na verzi 0,975 až 1,720 tuny.

Na nabíjecí stanici CCS o výkonu 40 kW lze akumulátory Volkswagenu e-Crafter nabít na 80 procent za pouhých 45 minut. K nabíjení lze použít také nástěnnou nabíječku se střídavým proudem o výkonu 7,2 kW. V tomto případě se akumulátory nabijí na 100 procent kapacity během 5 hodin 20 minut. Logicky se tato varianta hodí spíše pro nabíjení přes noc.

Volkswagen e-Crafter je sice především pracant, ale i tak po technologické stránce má co nabídnout. Sériová výbava zahrnuje mimo jiné parkovací senzory Park Pilot včetně funkce pro ochranu bočních stěn, dále systém Front Assist s funkcí City Brake a zpětnou kameru. Ve výbavě nechybí ani asistent pro kompenzaci nárazového bočního větru. Mezi další prvky sériové výbavy nového modelu e-Crafter patří například světlomety LED, automatická klimatizace Climatronic, vyhřívání sedadel, tepelné čerpadlo, vyhřívané sklo čelního okna, komfortní sedadla a navigační systém „Discover Media“ včetně systému „App-Connect“ , hlasové ovládání a rozhraní pro mobilní telefon.

Technické parametry Volkswagen e-Crafter

Kompletní specifikace
Konstrukcedodávka, 5 986 × 2 × 2 mm, 2 160 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 290 Nm0
Baterie35,8 kWh
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 4 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 21,5 kWh / 100 km, dojezd: 173 km
Cena od1 645 409 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze