Víme, kde a kdy vyroste nejnovější Tesla Supercharger v Česku

Víme, kde a kdy vyroste nejnovější Tesla Supercharger v Česku
Fotografie: Tesla
  • Nový Supercharger se staví v Lovosicích a Českých Budějovicích
  • Supercharger v Lovosicích bude mít 8 stojanů a bude na stejném místě jako Ionity
  • Spuštění je plánováno až v příštím roce

Tesla v současné době provozuje v Česku čtyři nabíjecí stanice Supercharger určené pro nabíjení aut Tesla. V přípravě jsou ale dvě další. Původně měly být spuštěny ještě letos, už nyní je ale jasné, že se termín nestihne. Nejblíže spuštění je Supercharger na severu Čech, a to v Lovosicích. Přesné umístění naleznete v naší mapě nabíjecích stanic. Půjde o společnou lokalitu s nabíjecí stanicí Ionity, o jejíž stavbě jsme vás informovali už dříve. Zajímavostí je, že sama Tesla na svém webu zobrazuje zcela jinou lokalitu a Lovosice nikoliv.

Lovosice
V této ulici v Lovosicích se už nyní staví Supercharger

Supercharger v Lovosicích bude spuštěn pravděpodobně v lednu příštího roku a bude největší ultrarychlou nabíjecí stanicí v Česku, disponovat totiž bude rovnou osmi stojany, stejně jako Supercharger u Prahy nebo v Olomouci. Ten v Lovosicích bude však nejvýkonnější. Kromě Ionity ve stejném místě pak o pár kilometrů dále buduje svůj nabíjecí hub s několika ultrarychlými stanicemi také E-ON. S nadsázkou je tak možné říci, že Lovosice se stanou novou mekkou ultrarychlého nabíjení v Česku.

Další Supercharger je v přípravě v Českých Budějovicích, jeho spuštění je plánováno na první čtvrtletí příštího roku. Nový Supercharger se čtyřmi stojany buduje Tesla také na Slovensku, a to v Košicích.

Tesla provozuje největší světovou i evropskou síť ultrarychlých nabíjecích stanic. V Evropě je podle Supercharge.info momentálně v provozu 564 nabíjecích stanic.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze