ViaGo Lima. Stylový skútr exkluzivně pro Česko

ViaGo Lima. Stylový skútr exkluzivně pro Česko
Fotografie: SWS
  • Nabídka cenově dostupných elektroskútrů stále roste
  • S několika stylovými modely přichází i výrobce ViaGo
  • Vyzkoušet si je můžete v Brně, Ostravě i Praze

Skútry ViaGo vznikají díky aktivitě slušovické firmy SWS v Číně exkluzivně pro český trh. Lákají elegantním designem, který neskrývá inspiraci Vespou, a romantickými názvy podle měst. A také cenami, které se výrazně liší od řady konkurentů a blíží se spíše benzinovým alternativám. Až na jedinou výjimku, kterou je těžký a výkonný cestovní ViaGo Modena, se totiž všechny klasické elektroskútry této značky vejdou do 100 000 Kč, přičemž se startovními modely se lze dostat téměř na třetinu této částky. Samozřejmostí je schopnost rekuperačního brzdění, většinou i vyjímatelný trakční li-ion akumulátor, který lze nabíjet pohodlně doma a vysoká nosnost, umožňující většině modelů vozit dvě osoby. Řidičské oprávnění se vyžaduje stejné, jako u spalovacích skútrů, v nabídce je však i model s nejvyšší rychlostí 25 km/h, na který žádný řidičák potřeba není.

Novinkou nabídky je dospělý skútr ViaGo Lima za 84 990 Kč, který v barokně zaoblené karoserii skrývá motor o výkonu 4 000 W, s nímž lze dosáhnout 85 km/h, odvézt až 170 kg, případně ujet až 110 km. O to se postará pevně montovaný akumulátor o kapacitě 3,6 kWh a napětí 72 V, který se z domácí, 230V zásuvky nabíjí šest hodin. Samotný skútr i s baterií váží 115 kg a v ceně nabízí jako nabíječku, tak zadní úložný box v barvě karoserie. Jedná se tedy o stroj, na němž lze absolvovat i každodenní cesty kousek za město. Počítat je třeba pouze s tím, že u tohoto modelu akumulátor vyjmout nelze, takže bude vyžadovat zásuvku u místa, kde parkuje.

ViaGo Lima je k dispozici ve dvou barevných variantách; buď modré s hnědým sedlem, nebo tyrkysové s červeným sedlem. K prohlédnutí je v prodejnách v Brně, Ostravě či Praze, zakoupit jej lze i on-line.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze