Velké ropné společnosti investují do elektromobility

Velké ropné společnosti investují do elektromobility
Fotografie: Shell
  • Spotřeba fosilních paliv poklesne až na 20 %
  • Shell bude mít za 5 let půl milionu dobíječek

Před pár lety byla elektromobilita ještě v plenkách a plno zákazníků se začalo zajímat o benzínová auta. Ovšem v poslední době začíná nástup elektromobility. To podle autocar.co.uk potvrzuje i přesun dvou hlavních hráčů na trhu s ropnými produkty, kterými jsou Shell a BP.

Spotřeba fosilních paliv klesne o 80 %

Podle společnosti BP se dá očekávat pokles spotřeby fosilních paliv v roce 2050 na 20 % současného objemu v zemích s cílem zakázat nové registrace fosilních aut od roku 2030. Je tedy zřejmé, že velké ropné společnosti začínají mít obavy o své budoucí příjmy. Proto se giganti jako Shell a BP vrhají do oblasti nabíjení elektromobilů. Například na svém strategickém dni společnost Shell oznámila, že hodlá do roku 2025 rozšířit svou dobíjecí síť ze současných 60 000 dobíječek až na 500 000 dobíječek.

Shell ubitcity

Například britská ministryně dopravy, Rachel MacLeanová, pro Autocar řekla: „Vláda předpokládá tržně vedenou, soběstačnou síť nabíjecí infrastruktury, která je přístupná, spolehlivá a cenově dostupná pro všechny řidiče. Vítáme investice společností BP a Shell, když pracujeme na splnění našich ambiciózních závazků čisté nuly.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze