Velká premiéra na spadnutí! Víme kdy se ukáže první SUV od Rolls-Roycu

Velká premiéra na spadnutí! Víme kdy se ukáže první SUV od Rolls-Roycu
  • Podvozek bude reagovat na zatáčky, zrychlení i díry na silnici
  • Pod kapotou začne 6,75litrový dvanáctiválec

Nejluxusnější SUV na světě se právě připravuje na svoje odhalení. To by mělo přijít 10. května přesně v 13:00 našeho času. Vzhled by měl vycházet z modelu Phantom, což znamená masivní přední masku a celkově maskulinní vzezření. Na rozdíl od konkurence Lamborghini Urus nebo Bentley Bentayga by se mělo toto ušlechtilé SUV soustředit především na komfort a sportovní ambice by měly zůstat stranou.

Uvnitř samozřejmě najdete obrovské množství kůže, dřeva a kovu. Vůz bude otevřený i kempování, z kufru totiž podle všeho budou moci vyjet dvě kožená křesla, ze kterých se budete moci kochat přírodou. Špičkou by měl být vůz i co se týče technologií, přístrojová deska bude pracovat s dvojicí obrazovek. Infotainment by měl být velmi podobný koncernovému BMW, dočkáme se tedy otočného ovladače iDrive. Pravděpodobně ale bude vypadat dost jinak.

Pod kapotou by se měl nacházet 6,75litrový dvanáctiválec s výkonem 570 koní a mastodontním točivým momentem 900 Nm. Síla motoru bude přenášena skrze osmistupňovou převodovku samozřejmě na všechna čtyři kola. Luxus by měl být zaručen díky vzduchovému podvozku, který bude díky kamerám a dalším senzorům několikrát za vteřinu upravovat podvozek podle aktuální rychlosti, zrychlení, zatáček nebo děr na silnici.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze