V Polsku ukradl tramvaj, vozil s ní cestující. Zastavil ho až vypnutý proud

V Polsku ukradl tramvaj, vozil s ní cestující. Zastavil ho až vypnutý proud
Fotografie: Tramwaje Śląskie S.A.
  • 25letý mladík bez příslušného oprávnění ukradl v katovické vozovně tramvaj a dojel s ní až do Chořova
  • Dopaden byl díky náhodě a všímavým tramvajákům

V noci z pátku na sobotu řešila policie v slezském Chořově (Chorzów) nezvyklý případ. Podle polsatnews.pl Přijela zatknout 25letého muže do bezvládné tramvaje poté, co zcela nerušeně dojel několik kilometrů z vozovny v Katovicích (Katowice), kde ukradl soupravu a vyrazil s ní na trať. Po cestě nabíral normálně cestující na zastávkách a nebýt pozorného protijedoucího tramvajáka, kterému se nezdála nízká rychlost a nesprávné číslo 33 na orientaci u inkriminovaného vlaku (tato linka v dotyčném úseku nejezdí), dost možná by své dobrodružství v klidu dokončil kdesi v chořovských ulicích. Stotisícový Chořov je totiž součástí dvoumilionové průmyslové katovické konurbace a mezi jednotlivými městy normálně projíždějí linky MHD.

Po nahlášení se dispečer nejdříve zkusil s ujíždějící tramvají domluvit vysílačkou, po neúspěchu pak nechal dálkově vypnout proud v chořovských trolejích. Mladý muž se prý zatčení nebránil, nebyl pod vlivem návykových látek a putoval rovnou do vazby. Motivy jeho činu zatím známé nejsou, ale v tuto chvíli už víme, že jej soud dal do tříměsíční vazby a už si vyslechl obvinění z vloupání a obecného ohrožení. Podle zástupců dopravního podniku Tramwaje Śląskie S.A. muž zřejmě využil situace, kdy zaměstnanec externí firmy při údržbě nechal odstavenou tramvaj u parkoviště a odešel.

V samotném Polsku případ vzbudil velkou vlnu zájmu, i když tamější policisté už řešili leccos. Před třemi lety se například opilý muž projížděl centrem městečka Pajeczno u Lodže v tanku T-55.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze