V České republice byly zpřístupněny nové Superchargery. Kolik jich je k dispozici?

4
V České republice byly zpřístupněny nové Superchargery. Kolik jich je k dispozici?
  • Stanice Supercharger se nachází jižně od Prahy ve Vestci na pražském okruhu
  • K dispozici jsou nejen Superchargery, ale také 3 stanice ABB
  • Současně se může nabíjet až 14 aut

Majitelé vozů Tesla se dočkali. V Praze ve Vestci se otevřel další, druhá nabíjecí stanice typu Supercharger na českém území. K dispozici je hned 8 ultrarychlých nabíječek a tři stanice ABB, které disponují konektory CHAdeMO, Combo a portem pro Mennekes.

Supercharger ve Vestci

Stanice ABB mají výkon 72 kW, takže zvládnou nabíjet rychlonabíjecím standardem (CHAdeMO, Combo) a zároveň nabíjet druhé auto přes Mennekes.

Co se nabíječek Supercharger týká, tak jde o jejich novou generaci. Výkon je v zahraničí obvyklých 135 kW. Zajímavostí je příprava na chlazení nabíjecího kabelu. Například v Humpolci, kde stojí první postavené Superchargery v České republice, disponují výkonem pouze 120 kW. Další zajímavostí je, že mezi stanicí ABB a Superchargery je k dispozici vysavač, takže ve chvíli, kdy si nabíjíte svůj elektromobil, si z něj můžete i vysát nečistoty.

Zdroj fotografií: elektromobily-os.cz

Diskuze ke článku
Martin iOn
"K dispozici je hned 8 ultrarychlých nabíječek a dvě stanice ABB."

8 + (2*2) = 12 aut

hned pod nadpisem píšete:
"Současně se může nabíjet až 14 aut"

navíc všichni víme, že jsou tam 3 stanice ABB (tzn. 3*2 + 8 = 14) a nikoli 2, prosím opravit, děkuji :)
Patrik Svatoš
Patrik Svatoš
Pěkný den,

děkujeme za upozornění. Opraveno.
R. Klochuryak
Zase další nejhloupější rozhodnuti co muže byt!!! Sam používám elektro mobil Nissan Leaf a je velký problém nabíjet, nejsou rychlo dobíjecí stanice v Praze a okolí. Jsou zoufale 4, jedna v Karlině, druha na Zbraslavi , třetí Ikea Černý Most, čtvrtá obchodní dům Chodov.
Další jsou vzdálené jako galaxie ve vesmíru, Karlovy Vary a podobně :)))))
Proč nepostavily raději na 7 místech po 2 rychlo nabíjecích stanicích vypadalo by to okamžitě jinak !!!
ČEZ A PRE a radní Prahy hluboce zaspaly dobu a dělají ostudu ČR v civilizovaném světě a hlavně nechápu proč rozebírají desítky hodin v televizi v radiu o smogu v ČR a Praze ale vůbec nic pro to nedělají.
Managment ČEZU a PRE jsou přesvědčeni že je zapotřebí pomalu dobíjecí stanice pro elektro mobily ale skutečnost neví že je jiná!!! Když pojedete někam na výlet mimo Prahu, tak opravdu chtěl bych vidět managera firmy ČEZ nebo od PRE jak z rodinou někde dobiji auto 3 nebo 5 hodin někde v Kauflandu nebo Ikea a po té pokračuji ve výletu !!!???
Pane Bože co to je další za ho......!

R. Klochuryak

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze