V březnu se v Nošovicích začne vyrábět Hyundai Kona Electric

2
V březnu se v Nošovicích začne vyrábět Hyundai Kona Electric
  • Hyundai tím dosáhne výrazného zkrácení dodacích lhůt vozů Kona Electric v Evropě
  • V roce 2020 Huyndai může nabídnout zákazníkům až 80 000 kusů elektrické Kony

Při stále rostoucí poptávce po vozidlech s nulovými emisemi společnost Hyundai Motor ztrojnásobí dostupnost svého vozu Kona Electric pro zákazníky v Evropě. Od března 2020 zahájí jeho výrobu ve svém českém výrobním závodě a zvýší stávající dodávky ze svého závodu v Ulsanu v Jižní Koreji. Tím se výrazně zkrátí dodací lhůty pro zákazníky v Evropě.

Hyundai Kona Electric (test) - Elektrický unikát

Rozhodnutí vyrábět vozy Kona Electric v Evropě bylo učiněno s cílem lépe vyhovět evropským zákazníkům značky Hyundai. Od zahájení prodeje v roce 2018 překonala poptávka po vozech Kona Electric očekávání. Cílem zvýšení kapacity její výroby je držet krok s rostoucí poptávkou.

V roce 2020 bude společnost Hyundai schopna dodat evropským zákazníkům více než 80 000 kusů vozidel s nulovými emisemi, přičemž se bude jednat o vozy Kona Electric, Ioniq Electric a o vůz NEXO poháněný vodíkovým palivovým článkem. Při tomto vývoji Hyundai očekává, že se v roce 2020 stane největším dodavatelem vozů s nulovými emisemi v Evropě.

Nasloucháme našim zákazníkům a učinili jsme toto rozhodnutí, abychom uspokojili rostoucí poptávku po našich elektrických vozidlech. Se stále rostoucím počtem lidí, kteří se zajímají o dopad výběru svého vozu na životní prostředí, vidíme na evropském trhu obrovský potenciál pro elektromobily,“řekl Dong Woo Choi, prezident a generální ředitel společnosti Hyundai Motor Europe. „To odráží naše progresivní myšlení a posílí naše postavení lídra v mobilitě budoucnosti.“

Technické parametry Hyundai Kona Electric Eco

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 165 × 1 800 × 1 565 mm, 1 610 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 395 Nm
Baterie42 kWh (39,2 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 72 kW, palubní: 7 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 13,9 kWh / 100 km, dojezd: 312 km
Cena od899 990 Kč
Diskuze ke článku
Hanh
Tak to je mi Hyundaie lito. Rozhodně rok 2020 nevyhraje. Rok 2020 je téměř jasné, kdo na evropském trhu vyhraje. Reálně Tesla, když vyhrála rok 2019 s dražším modelem LR. A 99% konkurence i dražších vozů dosahuje pouze dojezdu ještě levnější verze SR+ a ta se zatím ani nedovážela. Tak tohle velkohubé prohlášení je docela úsměvné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze