Už i elektrokola lze pořídit na operativní leasing

3
Už i elektrokola lze pořídit na operativní leasing
  • Ceny slušných elektrokol stále začínají na 25 tisících, ale můžete se dostat i na stovky tisíc korun
  • Pořízení více elektrokol může pro firmu znamenat nezanedbatelný výdaj
  • Služba KoloNaOperák nabízí firmám a podnikatelům elektrokola na operativní leasing

Operativní leasing využívá řada firem k zajištění svých firemních automobilů. Na rozdíl od klasického financování na úvěr nebo leasing vozidlo po skončení smlouvy patří leasingové společnosti, ale zákazník má možnost si ho za stanovených podmínek zakoupit. Stejný způsob financování nabízí společnost Global Marketing prostřednictvím služby KoloNaOperák i na pořízení elektrokol.

Služba nabízí elektrokola: kromě základní typů jako jsou horská, trekingová, městská č skládací i speciály určené pro specifické pracovní nasazení. To mohou být například různé tříkolky nebo nákladní elektrokola. Zákazník si přitom může vybrat z řady českých i světových renomovaných značek, jako jsou Agogs, Apache Bycyles, Giant, Leader Fox, Superior a další.

KoloNaOperák.cz

Podmínky fungování operativního leasingu na elektrokola jsou přitom stejné jako u automobilů. Zákazník každý měsíc platí fixní splátku a po dvou letech má možnost odkoupit si elektrokolo za zbytkovou cenu, nebo ho vrátit leasingové společnosti.

Zákazník tak získá možnost pravidelného obměňování modelu každé dva roky a nemusí se starat o prodej ojetého elektrokola. Možnost ocení i menší firmy a podnikatelé, kteří nechtějí vydávat najednou velkou sumu.

Služba na svých stránkách nabízí několik modelových kalkulací. Například horské kolo Giant DIRT-E+ 3 POWER, které se běžně prodává za 59 999 Kč, zde vychází na 3 075 Kč měsíčně. Za dva roky tedy zaplatíte 73 800 Kč. Kolo sice nebude vaše, ale pokud si ho budete chtít ponechat, tak ještě budete muset uhradit nějakou zbytkovou cenu, kterou provozovatel v modelové kalkulaci neuvádí.

Ukázkové kalkulace KoloNaOperák

Vizuálně se tak může zdát, že výrazně přeplatíte. Přesto se najdou zákazníci, kterým tento způsob financování může vyhovovat. Splátka, jejíž výše je garantovaná, v sobě navíc zahrnuje i záruku na dva roky, pojištění proti krádeži, poškození, vandalismu s desetiprocentní spoluúčastí a komplexní servisní balíček. Dále může obsahovat i příslušenství, zabezpečení elektrokola nebo případně uskladnění na zimu.

Ne ve všech případech je rozdíl mezi cenou a součtem splátek tak patrný. Příkladem je skládačka Dahon Icon ED8, kterou oficiální e-shop prodává ve slevě za 43 990 Kč. S měsíční splátkou 1 833 Kč však zákazník zaplatí 43 992 Kč. Rozdíl mezi pořizovací cenou a splátkami za dva roky jsou tak pouhé dvě koruny.

Výhodou operativního leasingu pro podnikatele je také to, že splátka je daňově uznatelným nákladem a je účtována přímo do nákladů po celou dobu leasingu, a to v plné výši. Plátci DPH si každý měsíc žádají o vrácení DPH v plném rozsahu. Představuje tak efektivnější rozpuštění nákladů ve srovnání s odpisy majetku.

Diskuze ke článku
Oliver
Je pravda, že za horské nebo vybavené dostatečnou kapacitou baterie je potřeba dát více. Nicméně já třeba nedávno vybíral pro městské využití (typicky cesta do práce) a nakonec sáhl po https://www.equiplo.cz/elektrokola/#Apache_Tanka_2018 ani ne za 20k. Má tedy slabší kapacitu baterie a logicky dojezd, ale to v tomhle případě tolik roli nehraje. Myslím, že je dobře, že se to cenově blíží větší dostupnosti.
Kopra
To se mi moc nelíbí, brat si defacto půjčku na takovou věc. Ale dá se vybrat i kolo,které je tak nějak přijatelnější cenově https://www.arecenze.cz/test-elektrokol/
Ahoj
Souhlasím, kolo na operák to už je moc. Za mě raději našetřit a koupi do osobního vlastnictví. Dobrá elektrokola se dají sehnat už za cca 30 000 Kč, třeba i takové, co zatajili Jardovi Jágrovi :-D Nějaké tipy najdete například na https://www.testkvality.cz/nejlepsi-elektrokola/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze