U Kauflandu v Praze na Vypichu najdete tři nové nabíjecí stanice

3
U Kauflandu v Praze na Vypichu najdete tři nové nabíjecí stanice
Fotografie: fdrive.cz
  • Rychlonabíjení se řídí ceníkem skupiny ČEZ, zatímco Mennekes je bezplatný
  • Kaufland už má nabíjecí stanice například v Kuřimi, Kolíně či Karviné
  • Brzy budou zprovozněny také nabíjecí stanice u Kauflandu na pražském Jarově

První lokalitou řetězce Kaufland, která nabídne rychlé dobíjení pro elektromobily hned na trojici stanic najednou, je nově areál na pražském Vypichu. Řetězec Kaufland ve spolupráci s ČEZ postupně osazuje své lokality rychlodobíjecími stanicemi schopnými doplnit baterie elektromobilu i během kratšího nákupu. Během letošního roku vyrostly tyto stanice v Kuřimi, Hodoníně, Kolíně, Jablonci nad Nisou, Šternberku, pražském Hloubětíně a Karviné.

Nákupní řetězec Kaufland stanice staví ve spolupráci se Skupinou ČEZ. Na pražském Vypichu najdete hned tři stojany, které jsou vybaveny jak standardem CCS Combo, tak i CHAdeMO a Mennekes. Nabíjení posledním zmiňovaným standardem je pro zákazníky zdarma. Rychlonabíjení je zpoplatněno. Musíte mít tedy nabíjecí čip ČEZ nebo vše provést přes aplikaci Polyfazer Direct. Podrobnější informace o stanicích najdete v naší mapě nabíjecích stanic.

Elektromobily se stále více prosazují jako oblíbená alternativa vůči klasickým autům. Kaufland na tento trend reaguje instalací dobíjecích stanic na parkovištích našich areálů, abychom zákazníkům umožnili pohodlnější cestování. Rádi bychom proto pokračovali instalacemi v dalších lokalitách napříč celou Českou republikou,“ uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

V nákupních řetězcích lidé tráví desítky minut, existuje tu současně přirozené zázemí pro řidiče, takže jde o ideální místa k dobíjení elektromobilů. Síť lokalit Kaufland je pro naše záměry zajímavá i díky svému celorepublikovému pokrytí. Trendem posledních let se navíc stává rychlé dobíjení umožňující řidičům po krátkém přerušení pokračovat v jízdě,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ. Strategicky položená křižovatka Vypich na Praze 6 nabízí ideální místo pro rychlé dobití řidičům přijíždějícím z mnoha směrů. Tři stanice by měly znamenat jistotu, že při odhadované současné a především budoucí poptávce nevzniknou v místě častá zdržení kvůli čekání na volný dobíjecí konektor. Dobrou zprávou je, že dvě nové rychlonabíjecí stanice vyrostou i u Kauflandu na pražském Jarově.

Diskuze ke článku
Honza
Jak to bude s nabíjecím výkonem, když se současně připojí 3 CCS nebo Chademo auta..Nebude se snižovat na úroveň Mennekesu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze